NASTAVAK USPJEŠNE SEZONE

3. kolovoza 2014.

 

ŽUPANJA / BELI MANASTIR –  Kazališna manifestacija u sklopu Županjskog ljeta „2.ljetna pozornica“, u petak 01.kolovoza službeno je završena izvedbom kazališne predstave belomanastirskog kazališta.

Manifestacija je otvorena 27.lipnja a odigrane su 2 predstave domaćina Gradskog kazališta Županja („Ja sam pacijent“, „Žak i Miško“), te gostujuće predstave kazališta iz Belišća („Ljubavni ultimatum starog gospodina“) i Belog Manastira, monodrama „Ispovijed“.

Belomanastirsko kazalište se upravo s tom monodramom predstavilo na 54. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u lipnju ove godine u Slavonskom Brodu, te im dodjeljena „Pohvalica za hrabrost suočavanja s scenom i temom“ na čelu sa predsjednicom žirija, teatrologinjom Sanjom Nikčević. Predstava je i ranije nagrađivana na festivalima poput onoga u Sloveniji, a publika ni na jednoj izvedbi nije ostala ravnodušna teškom pričom o dramatičnom životu jednog baranjskog branitelja, koji u šokačkoj nošnji na granici životnih odluka, ispovijeda svoj život Njemu. U predstavi glumi Branko Katalinić.Prikaz slikovne datoteke Foto 2 mondrama Ispovijed.jpg

-Posebno mi je drago što nam je manifestaciju zatvorilo Gradsko kazalište Beli Manastir koje je nakon nekoliko godina izbivanja s naše scene, ponovno zaigralo u Županji ovu odličnu i pohvaljenu monodramu. Raduje me što smo svoju suradnju obnovili na nekadašnjim temeljima i nadam se još boljoj zajedničkoj budućnosti, izjavila je predsjednica GAK Županja, Snježena Puljić. Ona je na 54.FHKA ponijela titulu najbolje (amaterske) glumice  u Hrvatskoj.

I dok belomanastirski glumci vrijedno rade tijekom ljeta na dvije nove predstave, drami „Dnevnik Anne Frank“ i dječjoj komediji „Smješna bajka“, nadolazeći rujan već mi je ispunjen gostovanjima po Baranji i u Bjelovar, Đurđevac, Pačetin, Tuzlu i Šid.

baranja.hr/I.A.

Previous Post
«
Website Apps