Kneževi Vinogradi – zanimljiva i korisna informativna radionica vezana za objavljeni Natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju vezano za podmjeru 6.3.”Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” je u pripremi.

Naime, u suradnji LAG Baranja, Savjetodavne službe Beli Manastir i Općine Kneževi Vinogradi, u srijedu 22. veljače 2017. godine, s početkom u 16:00 sati. u prostorijama Doma kulture, Glavna 82, Kneževi Vinogradi održati će se radionica za sve zainteresirane koji žele sudjelovati u navedenom natječaju. Sama radionica je informativnog karaktera te je sudjelovanje na njoj besplatno i otvoreno svima.

Podsjećamo kako su za podmjeru 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”  prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 do 7.999 eura.
LOGO-LAG-Baranja-srednje-veličine1
Prihvatljive aktivnosti iz ove podmjere su:
a) kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala
b kupnja, građenje i /ili opremanje gospodarskih objekata i prateće infrastrukture
c) kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta
d) kupnja poljoprivredne mehanizacije strojeva i opreme
e) podizanje novih i /ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
d) uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta
f) građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda
Prihvatljive aktivnosti se odnose i na sektor vina i pčela.
Pojedinačni iznos potpore po korisniku iznosi 113.989,50 kuna (15.000,00 eura). Zahtjev za potporu podnosi se u elektronskom obliku putem AGRONET aplikacije, a zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 27. veljače 2017. do 27. ožujka 2017. godine.

 

Website Apps