Proljetni vašar u Karancu

4. travnja 2017.

Karanac-proljetni vašar sada već tradicionalna lokacija za opskrbu zdravim i domaćim proizvodima koje će se naći na uskrsnom stolu.

Na Cvjetnu nedjelju, 9. 04.2017. na karanačkoj sajamskoj livadi oko 50 lokalnih proizvođača okupit će se kako bi za sve posjetitelje izložili svoje proizvode. Na sajamskim štandovima će se moći pronaći suhomesnatih proizvoda, vina, sira, meda, cvijeća, kolača, prirodnih sokova, pletenih košara, drvenih igračaka svega onoga što jedan pravi vašar sadrži.

Savjetujemo da preskočite doručak i ručak jer ćete na našem vašaru moći uživati u brojnim baranjskim delicijama od langošica do graha u ćupovima, kotlovini, šaranima u rašljama i brojim drugim jelima.

DSC_0206

Točno u podne započet će izbor za laskavu titulu ”PRINCEZA PUŠNICE”. Najmasnija, najslanija i najbitnije, najteža slanina bit će princeza, prva ispred svih ostalih slanina koje skrivaju baranjske pušnice. A za dodatnu zabavu pobrinut će se tamburaši koji će vašarom svirati tijekom cijelog dana.

10:00 početak vašara

12:00 vaganje slanina

12:30 proglašenje ”princeze pušnice” – najteže slanine

Za organizaciju Proljetnog vašara u Karancu pobrinuli se udruga Čuvari starih zanata, restoran Baranjska kuća, eto selo Karanac i Turistička zajednica Baranje.

 

 

Website Apps