Beli Manastir- Dogradonačelnik Belog Manastira Marko Bogatić potpisao je jučer u Zagrebu s predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja ugovor o isplati 200.000 kuna za adaptaciju i prenamjenu dijela prostora zgrade Dječjeg vrtića Cvrčak. Spomenuti iznos, uz 300.000 kuna osiguranih u proračunu, bit će upotrijebljen za gradnju prostora za jasličnu skupinu, koje u jedinom baranjskom gradu nema od povratka i mirne reintegracije.

– Riječ je o projektu koji smo nominirali Ministarstvu regionalnog razvoja. Potreba za jasličnom skupinom već dugo postoji pa vjerujem da ćemo mnogim roditeljima pomoći njezinim otvaranjem – kaže Bogatić. Pojašnjava kako će ona biti smještena u postojećoj zgradi vrtića, nakon uređenja i “preslagivanja” interijera. Za potrebe jaslične skupine, nastavlja, bit će izgrađen novi sanitarni čvor i zaseban ulaz, s desne strane zgrade (u smjeru prema središtu grada), zbog čega će biti potrebno dijelom ući u susjedno dvorište, za što su suglasnost već dali njegovi vlasnici.

IMG_7226

– Tijekom proljeća raspisat ćemo javnu nabavu, a planirani početak radova je za vrijeme ljetne stanke kako ne bismo ometali djecu koja svakodnevno dolaze u vrtić – kaže.

Da potreba za jasličnom skupinom postoji slaže se ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak, Ljiljana Tokić, koja podsjeća kako su jaslice radile 80-ih godina prošlog stoljeća, ali u najnovijoj zgradi dječjeg vrtića, nakon povratka prenamijenjenoj u dom za starije i nemoćne.

– Kada javnost obavijestimo o početku rada jaslica, vjerujem da će kapacitet biti popunjen – kaže Tokić, naglašavajući da su se, za početak, bazirali na 12 djece u dobi između jedne i dvije godine.

Inače, dječji vrtić Cvrčak trenutačno polazi 125 djece, što je, sukladno pedagoškim standardima, optimalan broj za ovaj prostor.

– Ne mogu reći da postoji velika potreba za novim prostorom, to više što imamo i organizirani program predškole, koji trenutačno polazi 17 budućih prvašića – naglašava Tokić.

Bar zasad, u vodu pada priča o gradnji nove zgrade dječjeg vrtića, koja je svojevremeno čak dobila i naziv – Zelena jabuka.

– Osobno bih volio da u Belom Manastiru bude potrebe za novim vrtićem, ali činjenice govore drugačije. Stoga smo gradnju nove zgrade zasad stavili ad acta – kaže Bogatić.

 

Website Apps