Načelnik općine Čeminac te šef Civilne zaštite te općine Zlatko Pinjuh (59) dobio je od policije obavezni prekršajni nalog zbog nenošenja maske nakon incidenta u kojemu je sudjelovao u ponedjeljak na benzinskoj postaji u Osijeku.

Pinjuh je bez maske ušetao u postaju, do koje je došao dovezavši se vozilom s oznakama civilne zaštite. Pinjuha, protiv kojega je USKOK prošle godine otvorio istragu zbog korupcije, verbalno je napao 34-godišnji M. C. kojemu je, kako kaže, zasmetalo, Pinjuhovo ponašanje i bahatost.

Policija o događaju

“Došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojemu su sudjelovala dvojica hrvatskih državljanina, starosti 34 i 59 godina. Na mjestu događaja policija je utvrdila da je 34-godišnjak počinio prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog, dok je 59-godišak počinio prekršaj iz članka 47. stavka 2. točke 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti pa će protiv njega biti podnijet obavezni prekršajni nalog”, odgovorili su nam iz PU osječke-baranjske.

“Ispred mene je očešao čovjeka s malim djetetom, ušao u benzinsku bez maske, uzeo kavu i čitavo vrijeme pričao glasno na mobitel i smijao se. Pitao sam ga kako on kao predstavnik Civilne zaštite može ući bez maske, na što mi je odgovorio: ‘Boli te k…c, to je moja stvar’. Ja sam mu rekao da je to stvar svih nas, a pogotovo jer je načelnik općine i predstavlja Civilnu zaštitu. Na to je on odgovorio: ‘Je li ti znaš ko sam ja? Ja sam Pinjuh, ja mogu šta hoću'”, ispričao nam je jučer u telefonskom razgovoru M. C. koji kaže da mu nije žao što je dobio optužni prijedlog, jer nije normalno da se taj čovjek tako ponaša.

Nisam namjerno

“Na to sam ga opsovao, priznajem, koristio sam neprimjereni rječnik. Htio je ući u auto i otići, ali sam mu stao ispred auta i pitao – gdje sada bježiš? On je tada rekao da se neće sukobljavati s klošarima i zvao policiju. Nazvao je i rekao: ‘Ja sam doktor Pinjuh, ovdje me maltretiraju neki na parkingu’. Ubrzo je došla policija i mi smo je svi čekali. Policija je bila korektna i čak su htjeli da se sve izgladi, ali Pinjuh je inzistirao da se mene prekršajno goni, i eto, policija je napravila zapisnik. Ma nije mi žao jer ako se svi držimo nekih pravila, bio bi red da se službenici Civilne zaštite prvi drže tih pravila”, kaže nam M. C.

OPREZ, PREDSTAVLJAJU SE KAO CIVILNA ZAŠTITA I u ovakvim vremenima ima  prevaranata! | DuList.hr

Pinjuh nam, pak, kaže da je bio napadnut, ali priznaje da je kriv jer nije nosio masku. “Pričao sam na mobitel, ušao sam kupiti kavu, a shvatio sam da sam bez maske, to je moj nenamjerni propust, i žao mi je zbog toga. Dogodi se, Bože moj, svakome. kada sam se vratio do auta, tamo me čekao taj čovjek kojega ne poznajem. Počeo je vikati i vrijeđati, a svoju je kavu prosuo po mome automobilu. Vidio sam da neće odustati, nastavio je galamiti, a došli su još i njegova dvojica prijatelja. I oni su me počeli vrijeđati, govorili su mi što ja tu ‘glumim frajera, uhljepčino jedna’ i slično”, kaže Pinjuh.

Jutarnji list

Next Post
»
Website Apps