POČINJU 2. JAVNI RADOVI U OPĆINI BILJE

BILJE – Na 2. ovogodišnjim javnim radovima koji će trajati od 1. listopada do 31. prosinca, sudjelovat će 53 osobe s područja općine Bilje.

– U ovom vremenu svaka kuna dobro je došla. Zadovoljna sam ovim projektom, jer na taj način pomažemo osobama koje su duže vrijeme nezaposlene, a od njihovog rada ima koristi cijela zajednica. Do sada je u javnim radovima bila zaposlena 161 osoba – istaknula je načelnica Ružica Bilkić, naglasivši kako su se javni radovi pokazali kao izvrstan projekt. Izrazila je nadu u nastavak dobre suradnje između Općine i HZZ-a.

Zanimljivo je istaknuti da je u ovaj projekt uključeno i osječko Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode pa će se provesti radovi na uklanjanju drvenaste vegetacije na području ribnjaka Podunavlje. Osim toga, sudionici javnih radova radit će na uređenju javnih površina, kanala, igrališta, ulica, košenju trave i čišćenju raslinja, smeća i snijega u svim općinskim naseljima.

Cilj projekta, navodi Bilkić, zapošljavanje je na određeno vrijeme osoba koje su duže bez posla. Tvrdi da javni radovi ne predstavljaju konkurenciju postojećim gospodarskim subjektima, te da projekt ima i ekološki karakter.

Za javne radove iz budžeta HZZ-a izdvojeno je nešto više od pola milijuna kuna. Bruto mjesečna plaća svakoga radnika bit će 3.241 kuna.(I.G.)

Glas Slavonije

Website Apps