Udruga za ruralni turizam Đola osnovana je 12. srpnja 2012.godine u Dardi kao rezultat projekta COMMO (mobilizacija lokalne zajednice) koji su provodile Udruga za kreativni razvoj Slap iz Osijeka i Crveni križ Darda uz potporu Općine Darda.  Udruga se sastoji od devet članova, od kojih su svi prošli neku od edukacija provođenih u sklopu projekta – edukacija o potencijalima ruralne zajednice, te edukacija o upravljanju projektnim ciklusom. Sjedište  udruge je u srednjoj školi u Dardi (Sv. Ivana Krstitelja 109.), za sada u prostorijama HKUD-a, no to nas ne sprječava da radimo na ostvarenju naših ciljeva, misije i u konačnici vizije.

Održavanjem tribina, predavanja, seminara, radionica, izložbi, sajmova i sl. želimo promicati razvoj turizma i poljoprivrede, te tako unaprijediti gospodarski razvoj naše Općine za početak, a onda i šire.

Planovi su nam veliki, a prvi među njima je organizacija jesenjeg sajma „Jesen na mom pragu“ i to upravo na mjestu čije ime ponosno nosi i naša udruga, na jezeru Đola. Iako djelujemo nepuna tri mjeseca već smo ostvarili partnerske odnose s Eko vrtićem Radost, Društvom Naša djeca, Udrugom žena, s KUD-ovima, kojih u našoj Dardi ima čak četiri, te brojnim sajamskim izlagačima, umjetnicima i gospodarstvenicima s područja Općine Darda i šire.

Plan nam je da sljedeće godine organiziramo jednu veliku manifestaciju na kojoj bi okupili prije svega sve udruge, klubove i društva sa područja Općine Darda, te srodne nam udruge i organizacije s područja naše županije i šire. Bit će to manifestacija koja će kroz dva dana predstaviti priču o Dardi iz kuta grofovije Esterhazy (čiji se dvorac nalazi uz samo jezero Đola). Kako smo orijentirani ka socijalnom poduzetništvu misija ovoga projekta bit će da u Dardu dovedemo što više posjetitelja, turista, te da time počnemo ozbiljno raditi na ojačavanju našeg gospodarstva i ruralnog turizma.

Next Post
»
Website Apps