Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras otvorili su danas novu tvornicu namještaja Modo Interijer studio u Dardi. Osječka tvrtka Modo interijer izgradila je novu tvornicu za proizvodnju namještaja u Poslovnoj zoni u Dardi, a velika većina proizvodnje od masivnog drveta je za izvoz, prije svega u SAD. Uloženo je 5 milijuna kuna, a trenutačno radi 25 radnika.Vlasnik tvrtke Miroslav Mršo odlučio imao je dugu borbu sa bankama i razumijevanje iz HBOR-a, a kada je uspio, odlučio je  preseliti cijelu tvrtku u Dardu.
Općina Darda je ponudila odlične uvjete olakšica oslobođenja plaćanja komunalija i povoljnu cijenu zemljišta, a tu je i blizina obilaznice. Modo interijeri počeli su doslovno u garaži izradom namještaja po mjeri. Onda smo prešli na masivni namještaj i odlučili za izvoz. Sada vidim da se ta priča isplatila, rekao je Mršo.
Tvornica u Dardi imat će karakter ekoprijatelja jer će proizvodnja će biti “dust free”, a sav nusproizvod bit će iskorišten za proizvodnju peleta, koje se na europskom tržištu sve više koriste kao ogrjev. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras upravo u ovakvim tvrtkama malog i srednjeg poduzetništva vidi perspektivu u oporavku hrvatskog poduzetništva.
U prvih 6 mjeseci imamo rast malog i srednjeg poduzetništva od 1,3 posto te rast izvoza sa 18 na 20 milijardi i sretan sam što sam ovdje jer je ova tvrtka sudjelovala u tom rastu, rekao je Maras.
Današnje napise u dnevnim novinama, kojim ga se dovodi u vezu oko namještanja natječaja za prodaju drvne sječke, ministar Jakovina, koji je pobrkao Slavoniju i Baranju, nazvao je insinuacijama. Rekao je kako je samo želio dati potporu transparentnosti i da je želio dati potporu svima onima koji imaju ”živi’ novac i koji žele investirati. Ne misli kako je davanje koncesije za otkup drvne sječke bivšoj manekneki, koja se dosada uopće nije bavila proizvodnjom energije iz obnovljivih izvora, nešto za kazenu prijavu.

www.baranja-online.hr

Website Apps