Darđanska Vodoopskrba opskrbljuje 4.300 domaćinstava i unatoč velikoj suši drugu godinu za redom tijekom ljeta nije imala nikakvih problema sa nedostatkom vode. Direktor Vodoopskrbe Krunoslav Rob, u emisiji Brifing podsjetio je kako se i u ovoj godini nastavljaju investicije u vodovodnu mrežu, prije svega na području općine Jagodnjak sa širenjem prema Petlovcu i Belom Manastiru, kako bi se zatvorio baranjski vodni prsten. Ipak, najveća investicija u općinama Bilje i Darda je kanalizacija. Prva faza je završena, a prije desetak dana potpisan je ugovor sa Hrvatskim vodama vrijedan 22 milijuna kuna za drugu fazu kanalizacije, koja bi krenula do kraja godine.
Za godinu dana svim kućanstvima u Dardi i Bilju bili bi dostupni priključci. Tijekom proljeća slijedi nominacija kanalizacije mjesta Mece, Kopačevo, Lug i Vardarac, rekao je Rob.
Prvi je prijedlog da cijena bude oko 2.400 kuna po kućanstvu. Međutim, Darđani i Biljani još će pričekati na prve priključke, jer tehnički kanalizacija još nije u funkciji. Naime, tvrtka Komunalno Bilje još nije obavila tehnički pregled crpne stanice kod Čingi lingija.
Do oni ne obave tehnički pregled priključci nemaju smisla jer se jednostavno fekalije ne mogu proslijediti prema Osijeku, dodao je Rob.

www.radio-baranja.hr

Website Apps