Općina Draž u drugoj polovici godine nije osjetila značajnije udare na proračun, tako da je punjenje i pražnjenje u planiranim okvirima, rekao je načelnik općine Draž Stipan Šašlin u jučerašnjoj emisiji Lokal. Oči najvećeg dijela stanovnika te općine uperene su u projekte vodoopskrbe i luke u Batini. Načelnik Šašlin planira da voda iz slavina poteče u proljeće slijedeće godine, jer bi za mjesec dana vodocrpilšite Topolje trebalo biti u funkciji i nakon dva – tri mjeseca testiranja voda potekla sustavom.
Mjesne mreže, osim u Podolju su završene, tako da nema razloga za daljnje odugovlačenje radova, čiji je početak ionako kasnio. Osim toga radi se na magistralnom cjevovodu kroz Podolje, tako da su svi preduvjeti normalne vodoopskrbe ispunjeni, rekao je Šašlin.
Batina je trenutačno najveće gradilište u Baranji. Rade se kružni tokovi, oborinska kanlizacija u Nazorovoj ulici, koja bi konačno trebala dobiti primjeren izgled te Luka Batina.
Radovi u luci su uglavnom završeni i čeka se manja intervencija iz države kako bi se na proljeće mogli primiti prvi cruiseri. Nadamo se odgovoru iz Vlade hoće li se do kraja godine uvrstiti u proračun Hrvatskih voda završetak dijela utoka Karađice u Dunav. I bez toga bi luka mogla biti do proljeća u funkciji, dodao je Šašlin.

www.radio-baranja.hr

Website Apps