Umjetnost i sport ruku pod ruku

8. listopada 2012.

U prelijepom ambijentu lovačkog doma LD “Vidra” iz Luča održana je 3. po redu likovna kolonija “UMJETNOST I SPORT RUKU POD RUKU” koju tradicijski zajednički organiziraju SU “Mars” i “Baranja art” iz B. Manastira. Na koloniju je pristiglo 18 slikara iz S. Broda, D. Miholjca, Valpova, Belišća i naravno iz B. Manastira i Baranje, a 11 slikara koji su bili već sudionici prije ali zbog spriječenosti nisu mogli doći će dostaviti svoje radove tako da će konačan broj biti oko 30-tak umjetnika.
Likovna dijela nastala na koloniji će biti jednim dijelom poklonjena najboljim strijelcima na međunarodnom turniru u streljaštvu SV. Martin 2012. sredinom studenog u povodu dana grada B. Manastira.
Posobna čast je organizatorima bila što je koloniju pohodio i akademski slikar Predrag Goll koji je jedan i od pokretača nadaleko poznate i priznate BARANJSKE UMJETNIČKE KOLONIJE (BUK) davne 1975. godine, o čemu je nekoliko riječi rekao na samom otvaranju baranjski povjesničar Davorin Taslidžić.
Uz zahvalu svim slikarima na predivnim uradcima, s nestrpljenjem će se očekivati slijedeća likovna kolonija 4. po redu iduće godine.

Website Apps