Čačić podnio ostavku

15. studenoga 2012.

Radimir Čačić podnio je danas ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, čime je ispunio svoje ranije najave da će odstupiti osudi li ga mađarski sud na bezuvjetnu zatvorsku kaznu, a premijer Zoran Milanović izrazio je žaljenje njegovim odlaskom. “Konzekvence su jasne, ja podnosim ostavku na svoje funkcije u Vladi, koordinatora gospodarskih resora i ministra gospodarstva“, rekao je Čačić na konferenciji za novinare u Vladi koju je održao zajedno s premijerom Milanovićem.

Premijer je izrazio žaljenje Čačićevim odlaskom jer će, kako je rekao, jako nedostajati Vladi. Iako nije želio govoriti o imenima, najavio je da će vjerojatno do konca ovog tjedna odlučiti o Čačićevu nasljedniku, poručivši tek kako tu neće biti nekih većih pomaka.

Županijski sud u mađarskom Kapošvaru osudio je prvog potpredsjednika hrvatske vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića na godinu dana i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće 8. siječnja 2010. godine u Mađarskoj, u kojoj su poginule dvije osobe.
(Hina)

Foto: Index.hr

www.radio-baranja.hr

Website Apps