Dan grada Belog Manastira

8. studenoga 2012.

Obilježavanje Dana grada Belog Manastira i blagdana svetog Martina, zaštitinika grada, koji se slavi 11. studenoga započeo je već u subotu 3. studenoga kada je otvoren 3. Festival kazališnog stvaralaštva Beli Manastir 2012. predstavom ˝Na prvoj crti braka˝, u izvedbi Gradskog kazališta Beli Manastir. Festival će trajati do 24. studenoga, a 17. studenog u sklopu 4. Europske noći kazališta moći ćete uživati u čak dvije predstave ˝Jukebox Melita˝ i ˝Čaruga˝, te u ponoćnoj reviji kratkih filmova.

U ponedjeljak, 05. studenoga otvorena je filatelistička izložba u organizaciji Udruge numizmatičara i filatelista Branjin Vrh koju možete pogledati u prostorijama Turističke zajednice Baranje.

Brojna sportska događanja su pripremljena za obilježavanje Dana grada Belog Manastira, a mi izdvajamo stolnoteniski turnir, turnir u boćanju na tradicijski način, šahovski memorijalni turnir te međunarodni turinir u streljaštvu sv. Martin 2012.

Od glazbenih događanja organizira se koncert Osnovne Glazbene škole te koncert Harmonikaša. Svi ljubitelji glazbe već danas mogu uživati u koncertu kvarteta ˝Opus Mundi˝ , koji se održava u 19 sati u dvorani za glazbene produkcije Glazbene škole Beli Manastir. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan.

Foto-kino klub ˝Baranja-film˝ Beli Manastir danas za sve zaljubljenike u fotografiju otvara nacionalni bienalni V. Salon fotografije ˝Minijatura˝ 2012. Izložbu, koja će biti postavljena u prostoru Centra za kulturu Beli Manastir, otvorit će danas u 18 sati gradonačelnik Ivan Doboš.

Uz ovako bogat i sadržajan program ne sumnjamo da će svako pronaći nešto za sebe, te da će mu Dan grada Belog Manastira 2012. ostati u lijepom sjećanju.

Website Apps