Projekt ‘Šafran’ u OŠ Bilje

13. studenoga 2012.

Osnovna  škola Bilje ove se godine priključila međunarodnom projektu ‘Šafran’‘The Crocus Project’ podjeljen je na više aktivnosti koje se provode tjekom cijele školske godine, a nositelji  projekta su članovi izvannastavne skupine povijesničari pod vodstvom učitelja povijesti Milana Blaškovića. Prvi suradnici su učenici osmih razreda koji u nastavnom programu povijesti uče o Holokaustu.

U projekt ‘Šafran’ uključeni su svi učenici od 5. – 8. razreda, predmetni nastavnici i svi koji svojim aktivnostima doprinose kvalitetnoj realizaciji projekta. Glavna aktivnost je sadnja lukovica šafrana, cvijeta žute boje koji će kada bude cvijetao podsjećati na milijune ljudi koji su ubijeni tijekom Drugog svjetskog rata, posebno na milijun i pol židovske djece i tisuće druge djece stradale tijekom Holokausta.

Sam projekt treba ukazati na opasnosti diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti. Promatranje cvijeća kako raste, osim što nas podsjeća na povijesna događanja, podsjeća nas i na važnost tolerancije i poštovanja drugih u suvremenom svijetu. Tim su povodom učenici povijesničari posadili su lukovice šafrana i počeli realizaciju projekta.

www.radio-baranja.hr

Website Apps