HRVATSKI PROIZVODI NA SAJMU HRANE U TORINU

Potkraj listopada u talijanskom gradu Torinu održani su najveći svjetski sajmovi zdrave hrane u organizaciji nevladine organizacije “Slow Food”. To su sajmovi “Salone del Gusto” i “Terra Madre”, koji se svake druge godine održavaju u Torinu, a ove godine održavani su od 25. do 29. listopada.

Kako “Slow Food” danas ima više od 100.000 članova u više od 150 zemalja svijeta, na sajmu su bili prisutni izlagači iz cijelog svijeta. Proizvodi koji su bili predstavljeni proizvedeni su u skladu s lokalnim tradicijskim načinom proizvodnje, koji je ujedno i ekološki prihvatljiv za okoliš. U sklopu sajma održan je i velik broj tematskih radionica, kao što je sljubljivanje hrane i vina i permakultura.

Na sajmovima su ove godine bili nazočni i članovi “Slow Fooda” iz svih dijelova Hrvatske, pa tako i iz Conviviuma (ogranka) Slavonica.

– Na sajmovima smo predstavili domaću rakiju, slavonski kulen, tradicionalne šapice, ajvar, starorimsku kuharicu te razne promomaterijale i nošnje – otkrila nam je Katarina Kozina, predsjednica udruge “Slow food Slavonica”.

Dodajmo kako je glavni cilj ove udruge zaštita i brendiranje odabranih proizvoda, proizvodača i restorana s područja regije Slavonije.R.Mesić

Glas Slavonije

Website Apps