Blagdansko pivo

9. prosinca 2012.

Novi okus na hrvatskom pivarskom tržištu 

Novom recepturom Osječkog Blagdanskog piva omogućujemo našim vjernim potrošačima uživanje u jedinstvenom okusu novoga hrvatskoga proizvoda – vrhunskoga sladnoga piva. Njegova posebnost počinje već u odabiru sirovina za koje koristimo čisti slad, posebno odabran soj kvasca i vodu iz našega vlastitoga izvora s dubine od 90 metara.

Potrošači su danas izrazito izbirljivi i uvjereni smo da ćemo Blagdanskim pivom zadovoljiti i njihov najistančaniji ukus te da će prepoznati izvornu kvalitetu sladnog piva.

Fokusirajući se na autentičnu kvalitetu koja najbolje predstavlja naš novi proizvod, iduće godine najveći dio financijskih sredstava uložit ćemo u novi proizvodni program koji će biti naše ključno marketinško sredstvo.

POSLOVNO RESTRUKTURIRANJE

Osječka pivovara intenzivno provodi poslovno restrukturiranje te odvaja svoju glavnu djelatnost i s njom povezane djelatnosti, od imovine Društva. Osnivanjem pet novih društava kćeri s ograničenom odgovornošću u stopostotnom vlasništvu Osječke pivovare, one preuzimaju djelatnosti proizvodnje, trgovine i prijevoza, dok glavno Društvo zadržava imovinu i upravljanje povezanim društvima, sve po modelu korporativnoga upravljanja. Time nastojimo stvoriti samostalne profitne centre, neovisne o drugim djelatnostima, kako se ne bi, kao do sada, međusobno poslovno i financijski preplitali i teretili.

Ujedno, svaka pravna osoba s preuzetom djelatnošću razvija vlastiti posao i preuzima poslovni i financijski rizik te ne može utjecati na drugu pravnu osobu, niti je opteretiti ili ugroziti imovinu glavnoga Društva. U tom procesu restrukturiranja svim je radnicima omogućen prelazak u drugu pravnu osobu u vlasništvu Društva, zaključivanje ugovora o radu na neodređeno vrijeme te zadržavanje iste plaće i svih prava što su ih imali u matičnom Društvu (naknada za topli obrok, naknadu troškova prijevoza, božićnica i božićni dar za djecu, uskrsni dar, regres za godišnji odmor, naknada u slučaju smrti člana uže obitelji, potpora za rođenje djeteta, jubilarna nagrada za radni staž, povlaštene otpremnine pet puta veće od propisanih zakonom…).

Onima koji nisu prihvatili prelazak u novoosnovana društva, ponuđena je otpremnina od 110 do 170 tisuća kuna. Radnici koji nisu prihvatili ništa od ponuđenoga – njih 44 – oslobođeni su obveze dolaska na posao i ostvaruju minimalnu plaću u iznosu od 3.290,00 kuna bruto.

TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE

Prožimanjem i interakcijom sirovina Osječkog Blagdanskog piva dobili smo piće idealno za svaki blagdanski stol. Ukomljeni čisti slad s našom izvornom bunarskom vodom, daje jedinstvenost blagdanskoga sladnoga piva. Sladovini se, pri kuhanju, dodaje posebno odabrana sorta hmelja. Pri fermentaciji vođenoj na niskoj, strogo kontroliranoj temperaturi, pomno je odabran soj kvasca. Odležavanje Blagdanskog piva je dugotrajno, čime smo dobili plemenitiji, pitkiji i „nježniji“ okus piva.

Tehnološki, Osječko Blagdansko pivo sadrži povišeni ekstrakt u osnovnoj sladovini i povećan sadržaj alkohola. Senzorski, pivo je zlatno žute boje, bogate i stabilne pjene i idealno je izbalansiranog okusa. Pivo proizvodimo na tradicionalan način, oslanjajući se na višestoljetnu tradiciju njegovanu u Osijeku od 1697. godine. Tradicionalna je ali i posebna proizvodnja Osječkoga Blagdanskoga piva.

Jedna popijena čaša blagdanskog osječkog piva traži drugu, prema tome – uzdravlje!

Izvor: Osijek-danas.com

Website Apps