Coolin

2. prosinca 2012.

Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület (vinski klaster iz Pečuha), kao vodeći partner, i Općina Jagodnjak, kao partner na projektu, prošli su na 3. natječaju IPA CBC CRO HU s  projektom “Turistički menadžment kulina i drugih lokalnih proizvoda u Baranya i Baranji”.

Opći cilj Projekta je poboljšanje gastro turističke ponude, a specifični ciljevi su gastro turistička promocija kulina i drugih lokalnih proizvoda i poboljšanje konkurentnosti.

Predviđen je cijeli niz promocijskih aktivnosti, od kreiranja baze podataka proizvođača, organizacije i sudjelovanja na manifestacijama i sajmovima s obje strane granice, razmjene isustva proizvođača i turističkih eksperata, snimanja filma o kulinu, knjige recepata tradicijske hrane, izrade zajedničkog internet sajta do unapređivanja organizacije, vještina i znanja proizvođača osnivanjem klastera i provedbom edukacijskih tečajeva iz tehnologije proizvodnje kulina, standarda kvalitete i marketinga.

Provedbom aktivnosti i zajedničkim djelovanjem s mađarskim partnerima, osigurat će se povećanje proizvodnje kvalitetnijeg kulina i druge lokalne, domaće hrane i postojanija gastro turistička ponuda. Kulinarski klaster bit će jezgra buduće veće, održive proizvodnje kulina i novih ideja u oblasti koja zasigurno ima perspektivu.

Projekt vrijedi ukupno nešto iznad 100.000 €, provodit će se 9 mjeseci u oblasti Pečuha i Općine Jagodnjak, a započet će iza Nove godine i tražit će veliki angažman.

Website Apps