Turistička zajednica općine Bilje i Zadruga Poduzetnička mreža pozivaju Vas na informativnu tribinu   FISKALIZACIJA U PROMETU GOTOVINOM I AKTUALNOSTI U POREZNOM SUSTAVU koja će se održati dana 20. prosinca 2012. godine (četvrtak) u Domu Kulture Bilje, Kralja Zvonimira 2b s početkom u 16,00 sati.

Na prezentaciji će biti predstavljen Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom, kojim se namjerava uvesti potpunija kontrola i nadzor Porezne uprave nad prometom poduzetnika koji isporuke dobara i usluga naplaćuju u gotovini. Cilj Zakona je bolja naplata poreza, suzbijanje sive ekonomije i smanjivanje poreznih utaja.

Koje pripreme su poduzetnici dužni obaviti prije 1. siječnja 2013., kada Zakon stupa na snagu, saznajte od predavača na prezentaciji, gđe. Sandre Dominić, dipl.oec. i gospodina Zvonimira Pavića, Načelnika za utvrđivanje poreza u Poreznoj upravi Osijek.
Predavači će u svojim prezentacijama također staviti naglasak i na obveze i mogućnosti vezane za ulazak u sustav PDV-a te izlazak iz njega, novosti u obračunu PDV-a kada uđemo u Europsku uniju, kao i o prelasku iz sustava paušalnog oporezivanja u sustav poreza na dohodak i obrnuto.

 Namjena informativne tribine:
– svim trgovačkim društvima (mala, srednja, velika)
– pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane
– poduzetnicima koji posluju s gotovinom
– samostalnim i slobodnim djelatnostima
– knjigovodstvenim servisima i svima koji se bave računovodstvenom strukom
 – odnosno svim pravnim i fizičkim osobama koje su obveznici poreza na dobit i dohodak, ako su obveznici izdavanja računa prema posebnim propisima

Način realizacije tribine: Predavanje s interaktivnom PPT prezentacijom, diskusija, odgovori na pitanja.

 NAPOMENA: Molimo dolazak potvrditi najkasnije do UTORKA, 18. 12. 2012. godine na telefone 031 273 155 (Zadruga Poduzetnička mreža) ili 031 751 480 (Turistička zajednica Općine Bilje) kako bismo Vam pripremili uvjerenja i prezentacijske materijale.
Website Apps