Osiguranje mobilnog uređaja

23. prosinca 2012.

Žao vam je kada razbijete svoj skupi mobitel? Naravno, kome nije, no čini se da su operateri u suradnji s osiguravateljima doskočili vašoj zloj sudbini. Naime, Hrvatski Telekom je u suradnji s osiguravateljskom kućim Allianz danas predstavio uslugu osiguranja mobilnog uređaja od nezgode i oštećenja koja nisu pokrivena klasičnim jamstvom. Tako sada svoj mobitel i/ili tablet možete osigurati po cijenama koje započinju sa 17 kuna mjesečno, a ovisne su o vrijednosti uređaja. Dio uvjeta i cijena pročitajte u nastavku:

Osiguranje mobilnog uređaja sastoji se od osnovne i doplatne premije.
Osnovne premije osiguranja definirane su u visini vrijednosti uređaja koji želite osigurati, a plaćaju se u redovnim mjesečnim obrocima:

premija od 17,00 kn/mj. za uređaje do 2.598,00 kn
premija od 25,00 kn/mj. za uređaje od 2.698,00 do 4.498,00 kn
premija od 45,00 kn/mj. za Apple iPhone uređaje
premija od 55,00 kn/mj. za uređaje od 4.598,00 do 8.250,00 kn

Doplatna premija osiguranja omogućuje vam da u slučaju osiguranog oštećenja ili uništenja vašeg uređaja umjesto pune cijene za popravak ili novi uređaj platite samo od 285,00 kn do 750,00 kn, ovisno o vrijednosti uređaja. Doplatna premija plaća se samo u slučaju štete.

Kao i službenu objavu:

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga od danas svojim korisnicima nudi novu uslugu – osiguranje mobilnih uređaja. Riječ je o jedinstvenoj usluzi na tržištu putem koje je moguće od nezgode i oštećenja, izvan pokrivenosti jamstvenim listom, osigurati bilo koji mobilni telefon ili tablet računalo iz ponude HT-a. Usluga je namijenjena privatnim i malim poslovnim korisnicima, a premije su definirane visinom vrijednosti uređaja i kreću se već od 17 kuna mjesečno uz doplatnu premiju ovisno o vrijednosti uređaja. Hrvatski Telekom uslugu je korisnicima ponudio u suradnji s Allianz osiguranjem koji pruža uslugu osiguranja uređaja.
Ovom uslugom, HT u suradnji s Allianzom nudi mogućnost osiguranja uređaja od najčešćih rizika kao posljedice nesretnog slučaja, kao što su:

    • fizička oštećenja do slučaja kada je uređaj sasvim uništen; podrazumijeva oštećenje prilikom pada uređaja, utjecaja tekućine uključujući i snijeg, utjecaja drugog objekta ili osobe i sl.;
    • provalne krađe iz zaključanih prostorija i razbojstva;
    • troškovi neovlaštenog korištenja uređaja (poziva i podatkovnog prometa) do kojih dođe nakon otuđenja uređaja;
  • kvarova mobilnog uređaja koji nastanu nakon isteka jamstvenog roka.

“Hrvatskom Telekomu korisnik je uvijek na prvom mjestu i nastojimo ponuditi jednostavne usluge koje će mu zaista donijeti vrijednost. Mobilni uređaji imaju neizmjernu važnost u svakodnevnom životu i već sada su postali neprocjenjiva pomoć u organizaciji života. U slučajevima da se nešto neželjeno i neplanirano dogodi njihovim uređajima, HT ovom uslugom svojim korisnicima nudi brzi popravak uz rasterećenje financijskih izdataka. Prema našim iskustvima, većina oštećenja na mobilnim uređajima događaju se unutar prve godine korištenja. HT ovom ponudom još jednom donosi svjetske trendove na tržište te potvrđuje usmjerenost prema inovacijama” izjavila je Nataša Rapaić, operativna direktorica Sektora za marketing za privatne korisnike HT-a.

Zahvaljujući usluzi osiguranja mobilnih uređaja privatni i mali poslovni korisnici Hrvatskog Telekoma od sada imaju priliku bez straha od velikih neplaniranih troškova koristiti svoje mobilne uređaje. Primjerice, zamjena zaslona osjetljivog na dodir može doseći jednokratni trošak do 1.500 kuna.

“Iako je Hrvatska u europskom vrhu po broju mobilnih uređaja po stanovniku, osiguranje mobilnih uređaja još uvijek nije dio standardne usluge. Drago nam je što prvi na tržištu predstavljamo ovu vrstu osiguranja a razvijali smo ga prema iskustvima koje Allianz ima na drugim tržištima. Tako najviše šteta na mobilnim telefonima, njih čak 80 posto, nastaju od pada i oštećenja zaslona, 15 posto su štete prouzročene tekućinom, 3 posto su kvarovi na elektronici i 2 posto tijekom provalne krađe i razbojništva. Od sada i HT korisnici mogu svoje mobitele i tablete osigurati od ovakvih rizika”, izjavila je Vesna Sanjković, direktorica Sektora za neživotna osiguranja u Allianzu.

Osigurati uređaj moguće je i bez potpisivanja ugovorne obveze, korisnik samo treba odabrati jednu od T-Mobile postapid tarifa. Uključenu u tarifni paket, odnosno bez dodatne naknade, premiju osiguranja imaju korisnici EXTRA total+ XXL i EXTRA Biz total+ XXL tarifa.

Uređaj se osigurava prilikom kupovine novog uređaja u T-Centru te se može osigurati na do 24 mjeseca, a korisnik u bilo kojem trenutku može odustati od premije bez zaračunavanja ikakvih penala.

Procjena i popravak u nadležnosti su stručnih ovlaštenih servisnih centara.

Za korisnike koji se odluče za osiguranje mobilnog uređaja, otvoren je besplatni broj 0800 0004 na kojem mogu dobiti dodatne informacije o usluzi.

Izvor: Mob.hr

Website Apps