EUROPA KAKO JE VIDE RUSI

14. siječnja 2013.

Karta Europe 2035.Hrvatska i Srbija će podijeliti Bosnu, Italija će se raspasti

Hrvatska i Srbija će podijeliti Bosnu, Italija će se raspasti

Ruska Ekspress Gazeta objavila je zapanjujuću kartu Europe u budućnosti nacrtanu perom geopolitičkih eksperata. Takva Europa u odnosu na današnje stanje granica izgleda prilično rascjepkano, mada se predviđaju i okrupnjavanja – i to u korist Hrvatske. Pogodite koja će zemlja pritom nestati

 

“Nova Europa” je karta nacrtana prema analizama dokumenata američke obavještajne agencije CIA, ruske službe GRU i skupina stručnjaka na čelu sa Zbigniewom Brzezinskim i Samuelom Huntingtonom, autorom kontroverzne teorije o sukobu civilizacija. Zemljovid prikazuje kako bi Europa mogla izgledati 2035. godine.

“Velike promjene će se događati na Balkanu. Jačanjem islamskog faktora u Europi uspostavit će se lobiji za eliminaciju državnosti Bosne i Hercegovine. Teritorij te zemlje bi mogao biti podijeljen između Srbije i Hrvatske”, navodi Ekspress.

Nastat će, predviđaju, i Velika Albanija, koju će činiti Albanija, Kosovo i dio Makedonije.

Cjepkanje VB, Španjolske, Francuske, Italije…

Ništa manje promjene ne očekuju u Italiji, čiji će se veliki otoci, Sicilija i Sardinija, osamostaliti, dok će sama “talijanska čizma” pući na pola – podijeliti se na siromašni jug i bogati sjever.

Korzika, smatraju, također bi mogla ostati sama za sebe. Na jugu Francuske, oko Marseillesa, mogla bi se do 2035. formirati neka vrsta arapske islamske države. Prema teorijama ovih geopolitičara, multikulturalizam bi trebao doživjeti krah i uzrokovati deportacije i cijepanje teritorija te države.
Ujedinjeno kraljevstvo više neće biti ujedinjeno – najprije bi Škotska trebala uz pomoć referendumskog izjašnjavanja proglasiti odcjepljenje, što će voditi ujedinjenju Irske. Kriza u Šanjolskoj bi trebala za rezultat imati samostalnost Katalonije i Baskije.

Dobitnici – Njemačka i Rusija?

Čak će i Poljska ostati bez prilično velikog dijela teritorija i to nakon što se o tome dogovore Njemačka i Rusija. I Belgija bi se trebala mirno pocijepati i podijeliti između Valonaca i Flamanaca, koje će skupa s teritorijem prigrliti Nizozemci.

S današnje karte Istoka Europe nestat će Bjelorusija, koja će postati dijelom Rusije. Ta će, pak, zemlja izgubiti Čečeniju i Dagestan, predvidjeli su Huntington i Brzezinski.

A.B.|Ekspress Gazeta (eg.ru)

Website Apps