PONOVO SNIJEG !!

11. siječnja 2013.

Za vikend stiže novi snijeg i zahlađenje

Za vikend stiže novi snijeg i zahlađenje

Svima onima koji od zime očekuju da nije samo hladna, nego i da nas počasti snijegom, ovoga će se vikenda želje ponovno ispuniti. Od nedjelje, nakon novog zahlađenja, stiže i snijeg, koji će padati i tijekom idućeg tjedna.

Vikend pred nama donosi novo zahlađenje i padaline. Još u subotu vrijeme će, izuzmu li se sjeverni Jadran i gorski krajevi, biti djelomice sunčano. No jutarnje temperature u unutrašnjosti će se spustiti i do -8 stupnjeva, na Jadranu uz obalu i do -2. Najviša dnevna, prema predviđanjima DHMZ-a, kretat će se od 1 do 5, a na Jadranu od 7 do 12°C. Iznimno hladno neće biti samo u krajevima u Lici, kako se obično previđa, nego će deblji minusi biti zabilježeni primjerice u Daruvaru, Koprivnici ili Virovitici.

S nedjeljom stiže snijeg

U nedjelju pak uz niže temperature stižu i nove padaline. U prvom dijelu dana bit će to u većem dijelu zemlje kiša, koja će na sjevernom Jadranu biti obilnija. U gorju se već očekuju i susnježica i snijeg. U drugom dijelu dana taj će se snijeg proširiti i na nizinske krajeve, prije svega na sjeverozapadni dio zemlje. Očekuje se stvaranje snježnog pokrivača od 10 centimetara, a u gorskim predjelima i preko 20 centimetara. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -5 do -1, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od -1 do 4, a na Jadranu od 8 do 12°C.

Snijeg bi nas, prema riječima meteorologa, trebao uvesti i u idući tjedan.

Ž.C./Meteo centar/DHMZ
Website Apps