Dino Šisl, rukometaš je RK Beli Manastir, a gimnastičarki Matei Dodlek titula je dodjeljena drugi put uzastopce

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Beli Manastir održano je proglašenje najboljih i najperspektivnijih sportaša, sportašica i sportskih kolektiva Belog Manastira za 2012. godinu. Najboljim sportašem proglašen je Dino Šisl, rukometaš RK Beli Manastir. Dino je svojim igrama dao velik doprinos u osvajanju 1. mjesta u 3. HRL-istok, omogućivši tako belomanastirskim rukometašima plasman u II. hrvatsku rukometnu ligu. Gimnastičarka Matea Dodlek, članica GD Beli Manastir, drugi je put uzastopce proglašena sportašicom godine, a priznanje je zaslužila zbog nekoliko odličnih rezultata, među kojima 2. mjesto na državnom prvenstvu održanom u Sisku, najviše postolje na turniru gradova za slavonsko-baranjski KUP, te tri najsjajnija odlična u kvalifikacijskim nastupima za isto natjecanje.

Najbolji sportski kolektiv jedinog baranjskog grada prošle su godine bili karataši. KK Beli Manastir ’98 je s natjecanja donio 39 zlatnih, 26 srebrnih te 42 brončane medalje. Priznanja su zaslužili i mladi. Tako je za najperspektivnijeg sportaša proglašen Denis Tomašević, član SU Mars. Tijekom prošle godine Denis je osvojio 2. mjesto pojedinačno (1. ekipno) na kadetskom prvenstvu Hrvatske iz standardne zračne puške, a bio je i prvak međunarodnog streljačkog turnira OYO-ISSF u kadetskoj kategoriji. Anja Ćuk, članica KK Beli Manastir, zaslužila je epitet najperspektivnije sportašice. Od niza osvojenih odličja, izdvajamo zlato na otvorenom prvenstvu države za karataše, te bodovanje u svjetskoj karate federaciji.

Najperspektivniji gradski sportski kolektiv kadetska je ekipa SU Mars, drugu godinu zaredom najbolja kadetska ekipa u Hrvatskoj. Laureatima su nagrade uručili Ivan Doboš, gradonačelnik Belog Manastira, dr. Davorin Bubalović, predsjednik Gradskog vijeća, Mirna Rajle-Brođanac, predstavnica županijske sportske zajednice, dr. Mirjana Marjanović, belomanastirska pedijatrica, te Evica Čutoraš, predsjednica ZSU Beli Manastir. Plakete su uručene i zaslužnim sportskim djelatnicima. Za 20 godina rada nagrađeni su šahisti Pavle Kovač i Ivan Vargek, a za 10 godina strijelac Davor Krušelj.

Donacija ambulanti

U sklopu proglašenja najsportaša, nazočnima su se predstavili članovi pjevačke ekipe koji su branili boje Belog Manastira na showu “Pjevaj moju pjesmu” – Darko Malović-Montana, Kristina Krušelj i Marija Vencel (Sanela Delić se ispričala). Ujedno su sportskoj ambulanti donirali u emisiji osvojenih 10.000 kuna.

Izvor: Glas Slavonije

Website Apps