SIGURNOST I DOBRA PLAĆA

Trgovački lanac DM – drogerie markt, četvrtu godinu zaredom izabran je za najpoželjnijeg poslodavca u anketi portala Moj posao, provedenoj tijekom prosinca na više od 1.700 ispitanika. U anketi je DM dobio 15,1 posto ukupnih bodova, što je povećanje od 1,7 postotnih bodova u odnosnu na rezultate prethodnog istraživanja

Na drugom mjestu je Ina sa 3,1 posto bodova. Velik skok napravila je Pliva koja je prošle godine bila deseta, a sada je treća sa 2,5 posto bodova.

U prvih 10 tvrtki nalaze se redom i T-HT, Agrokor, Atlantic grupa, IKEA, Müller i Zagrebačka banka, pri čemu su IKEA i Müller prvi puta među najboljih deset.

Najatraktivnija tvrtka za oba spola je dm drogerie-markt, iako je žene (18,8 posto) preferiraju u odnosu na muškarce (7,5 posto). Muškarcima je na drugom mjestu Ina, a ženama Pliva, koja se muškarcima pak nalazi tek na sedmom mjestu.

Anketa je pokazala da je najvažniji čimbenik privlačnosti poslodavca sigurnost radnog mjesta koju ispitanici smatraju važnijom od visine plaće. Prema sigurnosti radnog mjesta ispitanicima je najatraktivniji HEP.

Drugi je po redu čimbenik atraktivnosti poslodavca prilika za napredak u struci, po kojem je najviše bodova dobila Atlantic Grupa. Slijedi socijalna odgovornost poslodavca, a taj kriterij prema ocjeni anketiranih najviše zadovoljava Müller.

Prilika za hijerarhijsko napredovanje nalazi se po važnosti na zadnjem mjestu, a najveći broj bodova prema tom kriteriju imaju Zagrebačka banka i Ina.

Gotovo dvije trećine ispitanika (61 posto) često razmišlja o promjeni poslodavca. Četvrtina ispitanika o promjeni radnog mjesta razmišlja ponekad, a 13 posto ne razmišlja o promjeni tvrtke.

Izvor: Tportal.hr

 

Website Apps