SUTRA SE IZLAZI NA ULICU

Unatoč najavi, ministar poljoprivrede ipak neće doći na sastanak sa seljacima, najavljen za danas u Baranji. Seljaci su prosvjed za sutra prijavili, a hoće li ga i održati, znat će se nakon današnjeg sastanka.

Seljaci u 13 hrvatskih županija su nakon zadnjeg sastanka s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, održanim u četvrtak u Kutjevu, najavili da sutra kreću u prosvjed. I to zato jer ministar nije ispunio ono što su tražili – a to je isplata cijelog poticaja, legalizacija poljoprivrednih objekata za jednu kunu, te izmjena prijedloga zakona o poljoprivrednom državnom zemljištu.
Predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje, Dragutin Dukić, tada je najavio.
“Ja sam rekao i da ovaj današnji sastanak ne odgađa prosvjede. U nedjelju ćemo samo potvrditi tu svoju odluku”, rekao je Dukić.
Prosvjed je prijavljen policiji i kako stvari stoje, sutra se izlazi na ulicu, rekao nam je predsjednik udruge Brazda Matija Brlošić. On zasad čeka ishod sastanka, nakon čega će razmisliti pridružuje li se i njegova udruga prosvjedu.
“Mislim da trebamo vidjeti hoće li i kakvi prosvjedi biti. Hoće li biti na duge, kratke staze. Odgovor koji smo očekivali od ministra baš i nismo dobili”, kaže Brlošić.

Izvor: Glas Slavonije

Website Apps