HRVATSKA IDE PREMA VRHU

28. ožujka 2013.

Nogometna velesila Skok za povijest: Hrvatska postaje četvrta reprezentacija svijeta!

Skok za povijest: Hrvatska postaje četvrta reprezentacija svijeta!

Hrvatska nogometna reprezentacija i dalje razveseljava naciju. Nakon pet pobjeda u šest utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, i one najveće nad Srbijom, stigla je i vijest koja će obradovati statističare – Vatreni će u travnju postati četvrta reprezentacija svijeta.

Zadnje dvije pobjede u kvalifikacijama, protiv Srbije i Walesa, omogućile su Hrvatskoj veliki skok na novoj ljestvici najboljih reprezentacija FIFA-e, koja će izaći u travnju.

Vatreni su u ožujku bili na 9. mjestu svjetske ljestvice, a 11. travnja, kad se obračunaju bodovi od tih pobjeda, trebali bi skočiti na četvrto mjesto.

Iza Hrvatske će tako ostati pet reprezentacija – Engleska, Italija, Kolumbija, Portugal i Nizozemska, a ispred samo tri veličanstvene: Španjolska, Njemačka i Argentina.

Inače, Hrvatska je najbolji renking u povijesti imala nakon najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa, trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. U mjesecima koji su slijedili, Hrvati su bili treća reprezentacija svijeta.

Sportski.net/T.H.
Website Apps