Proljetni vašar koji se održava tjedan dana prije Uskrsa postao je dio tradicije održavanja sajmova u Etno selu Karanac. Pripreme za ovogodišnji Proljetno-uskršnji vašar koji će se održati na Cvjetnicu, u nedjelju 24. ožujka 2013. godine,  su u punom  tijeku. Vašar se održava sajamskoj livadi uz Katoličku crkvu, s početkom u 9,00 sati.

Dođite i provjerite što su to stanovnici Karanca i njihovi gosti lijepoga „razvašarili“, što se sve od tradicionalnih seoskih proizvoda, obrtničkih proizvoda, slastica, gastronomskih poslastica i igračaka može pronaći na mnoštvu sajamskih štandova.

U sklopu ponude na „vašaru“ čekaju vas i tradicionalne igre, a za sve koji misle da imaju najveću – neka svoju slaninu prijave na natjecanje za najveću odnosno najtežu tablu slanine Slavonije i Baranje i dokažu se pred cijelim selom!

U gastro ponudi čekaju vas i drugi dimljeni suhomesnati proizvodi, a uvijek rado posjećeni su štandovi s odličnim domaćim čvarcima, „sirom i kajmakom“, dimljenom slanom ribom, kolačima i langošicama, pekmezom i raznim kompotima, vinima, rakijom, medom i zanimljivim baranjskim suvenirima.

U popodnevnim satima održat će se scenski prikaz Križnog puta ulicama Karanca, a u prijepodnevnim satima svi će moći sudjelovati na radionici izrade uskrsnih jaja, odnosno „farbanja“ pisanica na obližnjem OPG-u Tri Mudraca.

 Ovim putem se pozivaju svi proizvođači obiteljskih seljačkih gospodarstava i svi ostali zainteresirani da ponudom svojih domaćih proizvoda sudjeluju u još jednom u nizu tradicionalnih Vašara u Karancu. Prijave za štandove se vrše preko Turističke zajednice Baranje, direktno u njihovim prostorijama od ponedjeljka do petka od 08-15 sati, putem broja: 031/702-080 ili preko e-maila: zeljka@tzbaranje.hr.

Kotizacija po štandu iznosi 50,00 kuna.

 

Website Apps