Godišnji koncert MKU Pelmonostor održat će se u subotu, 02. ožujka 2013.  s početkom u 17 sati u kino dvorani Beli Manastir.

Nastupat će:
Folklorna sekcija Talicska i solisti u pratnji orkestra Zengö iz Pecsuha
Ženski pjevački zbor
Dramsko-literalna sekcija
Udruga za očuvanje običaja
Ženska fitness skupina

Gost: Središnja dječja folklorna sekcija Saveza Mađarskih Udruga (SMU-MESZ)

Mađarska kulturna udruga Pelmonostor osnovana je 1997. godine sa ciljem okupljanja pripadnika mađarske etničke zajednice te s ciljem njegovanja kulturne baštine stanovnika grada Belog Manastira.

U sastavu udruge djeluje: ženski pjevački zbor, folklorna sekcija sa tri skupine, sekcija za njegovanje običaja, dramsko-literalna sekcija i igraonica za djecu.

Tijekom proteklih godina udruga je surađivala sa mnogim institucijama i KUD-ovima iz cijelog Karpatskog bazena. Članovi folklorne sekcije imali su brojne nastupe u Slovačkoj, Austriji, Rumunjskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Makedoniji,  Bosni i Hercegovini, Srbiji te diljem Hrvatske gdje su osvojili brojna priznanja.

U gradu svake godine organizira tradicionalni godišnji koncert, Smotru folklora Karpatskog bazena, Smotru mađarskih zborova u Republici Hrvatskoj, obilježavanje Mađarske građanske revolucije 1956. godine, a sekcija za njegovanje običaja organizator je tradicionalne svinjokolje, natjecanja u kuhanju pilećeg paprikaša, te niza manifestacija vezanih za običaje stanovnika grada.

Svoje aktivnosti udruga obavlja u vlastitom prostoru u gradu svima poznatoj Mađarskoj kući.

Foto: Ana Lakatoš

Website Apps