U organizaciji Orijentacijskog kluba Sova iz Šećerane, po ulicama Tvrđe i parkovima s lijeve i desne obale Drave, kupališta Copacabana do cilja kod katakombi trčalo je ove subote (23. ožujka 2013. godine) 220 natjecatelja iz 12 zemalja na prvoj utrci trećeg izdanja Slavonija i Baranja Opena, međunarodnog najtecanja u orijentacijskom trčanju.

U sklopu istoga natjecanja, u nedjelju se trčalo po šumskim predjelima uz jezero Lapovac, južno od Našica, po iznimno hladnom i vjetrovitom vremenu. Drugi dan se bodovao za svjetsku rang listu i to je privuklo 50-ak elitnih natjecatelja. Sagledavajući komentare natjecatelja, međunarodnog savjetnika IOF-a (međunarodnog orijentacijskog saveza) g.Wolfganga Pötsch natjecanje je organizirano na zavidno visokom nivou, a glavni organizator Nikola Pajčin posebno se zahvaljuje na podršci gradonačelniku Našica g. Krešimiru Žagaru, bez kojega ovo natjecanje ne bi zavrijedilo ovakve “kritike”.

Natjecanje je financijski podržao i osobno obišao župan osječko-baranjski g.Vladimir Šišljagić, ukazujući na višestruke pozitivne učinke organiziranja ovakvih utrka, gdje se kroz sportsko ozračje promovira naša županija, a tako i čitava Republika Hrvatska i sve njene prirodne ljepote i turistički kapaciteti.

Najuspješniji u elitnim kategorijama, nakon zbrajanja rezultata oba dana III Slavonija & Baranja Open:

Website Apps