Mjesni odbor Šećerana i ŠRD „Šaran“

Članovi Mjesnog odbora Šećerana i Športsko-ribolovnog društva “Šaran” iz Šećerane nedavno su se sastali i dogovorili o detaljima provedbe građanske inicijative “Postavljanje klupa oko Šećeranskog jezera” koju provode od početka ovog mjeseca do kraja svibnja sredstvima Zaklade za razvoj lokalne zajednice “Slagalica” iz Osijeka.

– Dogovorili smo se tko će što raditi, kako ćemo napraviti klupe, a sada samo čekamo proljepšanje vremena kako bi krenuli s akcijom izrade klupa., kazao je voditelj građanske inicijative Daniel Časar.

Vrijedni građani tako će oko 20. travnja krenuti s radnom akcijom kojom će kupljene daske i stupce pretvoriti u klupe. Namjena klupa je uljepšati Šećeransko jezero, omogućiti ribičima mjesto za pecanje te šetačima mjesto za odmor. Radi se o građanskoj inicijativi vrijednoj 13.000 kuna koja je krenula od lokalne konzultantske tvrtke Subra Consulting d.o.o. koja je svu potrebnu dokumentaciju za njenu provedbu “pro bono” pripremila za lanjski natječaj Zaklade za razvoj lokalne zajednice “Slagalica” pod nazivom “Naš doprinos zajednici”.

Članovi Mjesnog odbora i ribiči predvođeni majstorom Stjepanom Novakom pravovremeno će postaviti obavijesti o datumima radnih akcija za svoje sugrađane u naseljima Šumarina i Šećerana kako bi im omogućili da se pridruže i zajedno s njima uljepšaju jezero.

Ovo je drugi u nizu projekata koji se odnosi na Šećeransko jezero. Podsjetimo, krajem veljače završio je projekt “Obiteljsko izletište Šećeransko jezero” kojega je osmislila i dokumentaciju za prijavu pripremila ista konzultantska tvrtka, a čiji nositelj i provoditelj je bio Grad Beli Manastir. Provedbu toga preko 150 tisuća kuna vrijednog projekta u iznosu od 50% sufinanciralo je Ministarstvo turizma, a rezultirao je prvim obiteljskim izletištem u Baranji koje ima dvije sjenice, četiri seta stolova i klupa s pripadajućim rupama za roštiljanje, dječje igralište i igralište za pse.

 

Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps