Sretan Uskrs

31. ožujka 2013.

U nadi da će Blagdan Kristova Uskrsnuća u naše obitelji unijeti utjehu, nadu i radost, te nas potaknuti na promišljanja o vrijednosti ljudskog života, praštanja, pobjede dobra nad zlom svim Baranjkama i Baranjcima u domovini i svijetu, posebice svim posjetiteljima našeg portala katoličke vjeroispovijesti, upućujemo iskrene čestitke u povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

Uskrs je najveći kršćanski blagdan koji slavi pobjedu života i koji nam, uvijek iznova, ukazuje na univerzalne vrijednosti dobra i ljubavi koje svoj smisao imaju u davanju i dijeljenju s bližnjima. Ali, neka nas ovaj jedan od najvećih kršćanskih blagdana ispuni nadom i snagom, a pogotovo danas u ovim teškim vremenima kada mnogi pritisnuti krizom, pritisnuti osnovnim egzistencijalnim problemima gube optimizam i posustaju. Jer danas možda bolje nego ikada je vidljivo da upravo principi pravednosti, solidarnosti, pomaganja čovjeka čovjeku jednostavno nemaju alternativu.

Zato ovaj Uskrs provedite u miru, a njegovu radost ponajprije podijelite sa svojim bližnjima, ali i susjedima i onima za koje znate da su potrebiti, sa svim ljudima dobre volje ispunjeni radošću i vjerom u bolje sutra, te imajte na umu riječi pape Franje I: Prava radosti proizlazi iz susreta s osobom, te svijesti da s njom nikad nismo sami, pa i u teškim trenucima ili kad se nađemo pred problemima i preprekama za koje mislimo da su nesavladivi, a tako ih je mnogo.Uskrs je blagdan koji je za kršćane duboka istina i temelj vjere, ali ujedno i obiteljski blagdan u kojem obiteljsko zajedništvo dominira.

Uskrs je dan u kojem čovjek čista srca i duše pruža ruku bližnjemu svome, želeći mu čestitajući reći da treba biti sretan jer je danas na ovom prolaznome svijetu, a sutra u vječnosti.

Website Apps