UTAKMICA VISOKOG RIZIKA

20. ožujka 2013.

Policija se ne šaliNavijači, oprez! Zbog ‘Ubij, ubij, Srbina’ mogli bi gadno zažaliti!

‘Spremni smo za utakmicu Hrvatske i Srbije koja će se u petak odigrati u Maksimiru’, poručili su iz policije koje je poduzela niz mjera kako bi sve prošlo bez incidenata. Navijači se moraju suzdržati od ‘Ubij, ubij, Srbina’ i sličnih povika jer bi utakmica mogla biti prekinuta!

Ulaz na stadion bit će moguć već od 15 sati, a načelnik PU zagrebačke Goran Burušić pozvao je građane da dođu što ranije i poslao posebna upozorenja.

”Molimo navijače da u zonu stadiona i Trg bana Josipa Jelačića ne donose pirotehniku, sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje, transparente i znakovlje neprimjerenog sadržaja, te alkoholna pića, a bezalkoholna pića da ne nose u staklenim bocama. Na stadion se neće moći unositi kišobrani, upaljači, plastične boce, te drugi tvrdi predmeti”, upozorio je Burušić.

Naglasio je i kako će se stadion, te prostor oko njega, ali i Trg bana Jelačića gdje će biti fun zona, snimati s nadzornim kamerama.

Načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec otkrio je da će organizacija utakmice koštati oko 700 tisuća kuna, no nije želio reći koliko će policajaca osiguravati utakmicu.

Policija ništa neće propustiti slučaju

”Za ovu utakmicu su angažirane manje snage nego kad su igrale Hrvatska i Engleska 2006. i 2008. godine No, ipak, bit će nešto više policajaca nego kad se igra domaći derbi između Dinama i Hajduka”, kazao je Borovec.

Što se tiče eventualnog dolaska srbijanskih navijača, kojima je zabranjen ulaz na stadion, rekao je da ako takva osoba učini neku kažnjivu radnju, onda će se u postupanje uključiti i policija.

“Prema načinu distribucije i prodaje ulaznice ne bi trebalo doći do takve situacije jer svaka ulaznica je personilizirana i nije predviđeno da bude dostupna navijačima gostujuće reprezentacije”, rekao je Borovec.

Također je izvijestio kako je po nalogu ministra Ranka Ostojića osnovan i poseban stožer za pripremu i osiguranje utakmice u koji su uključeni svi segmenti policije.

Posebnu pažnju navijači će morati obratiti na način na koji će bodriti Vatrene, a policija je najavila da bi u slučaju neprimjerenog skandiranja utakmica mogla biti prekinuta.

“U tom slučaju radilo bi se o kažnjivoj radnji koja je potaknuta mržnjom i diskriminacijom. Prije svega, organizator je dužan održati povoljno stanje reda i mira na tribinama. Obaveza organizatora je da upozori gledateljstvo, nakon toga da se prekine utakmica na određeni period i ako se i dalje ne steknu uvjeti za igru, trajno prekine utakmicu. Policija će snimati i fotodokumentirati sva događanja na stadionu što će koristiti u kasnijim obradama”, rekao je Borovec.

Sportski.net|Media servis|B.K.
20.03.2013.
Website Apps