BELI MANASTIR U AKCIJI WORLD CLEANUP

Nešto više od 200 osoba, članova raznih gradskih udruga, učenika srednjih škola, OŠ Dr. Franje Tuđmana i OŠ Šećerana, radnika gradskih trgovačkih društava i koncesionara, odazvali su se akciji nazvanoj Zelena čistka, dijelu velike svjetske akcije World Cleanup 2013. i globalnog pokreta Let’s do it!, u koju je uključeno 96 država iz cijelog svijeta. Radili su na nekoliko gradskih lokacija, pa su uređivali zelene površine u nekim ulicama, parkove, prostore oko bivšeg Jugošpeda, nadvožnjaka, odlagališta otpada, zelene otoke u Slavonskoj ulici, dvorišta triju srednjih škola…

– Članovi udruga, učenici te radnici trgovačkih društava i koncesionara iz tvrtki Slonja odnosno Cesting, bili su podijeljeni u skupine na nekoliko gradskih lokacija, ovisno o opsegu posla, a dio sudionika radio je i na uređenju okoliša svojih sjedišta – ističe dogradonačelnik Predrag Stojanović, podsjećajući kako je prošle godine, zahvaljujući akciji, uklonjeno nekoliko divljih odlagališta. I ove godine, nastavlja, akciji se odazvao veliki broj Belomanastiraca, čime je opravdan prošlogodišnji epitet dodijeljen jedinom baranjskom gradu, koji je svrstan među gradove s najvećim brojem sudionika Zelene čistke. Glasova ekipa posjetila je članove P.G.D.I.-a, koji su uređivali park na Trgu slobode.

– Ne mogu vjerovati da se pojedinci tako ponašaju – istaknula je Sašica, jedna od aktivistica udruge, pokazujući nam sadržaj vreće u koju je skupljala razne vrste otpada, koji su nesavjesni pojedinci, vjerojatno zbog nedostatka kućnog odgoja, odložili u neposrednoj blizini dječjeg igrališta. Gradski čelnici podsjetili su još jednom kako su vrata jedinog legalnog baranjskog odlagališta otpada, onog na izlazu iz grada u smjeru Petlovca, otvorena svakog radnog dana od 7 do 15 i subotom od 8 do 12 sati, te kako je odlaganje otpada na njemu – besplatno.

Glas Slavonije

Website Apps