NEPOZNATI POČINITELJ RAZBIO PROZORE

U ponedjeljak oko 19.45 sati slučajna je prolaznica belomanastirskom Ulicom kralja Tomislava dojavila policiji da je netko razbio prozore jednog od ureda belomanastirskog Općinskog suda, koji je smješten u istoj zgradi u kojoj je i gradska uprava. Kako saznajemo iz PP Beli Manastir, prozori su razbijeni ciglom, motiv još uvijek nije utvrđen, a vjerojatno je riječ o vandalizmu.

– Provodimo istražne radnje, među kojima je i pregledavanje snimki videonadzora – ističu u policiji, dodajući kako nitko nije ozlijeđen, a nastala je samo materijalna šteta. U to vrijeme u zgradi nema nikoga, budući da je radno vrijeme suda i gradske uprave do 15 sati. Predsjednik belomanastirskog Općinskog suda Robert Gojević o incidentu je saznao telefonskim putem, budući da je od ponedjeljka na seminaru u Zadru.

– Ne vjerujem da je motiv ovom vandalizmu neka odluka našeg suda. Da je to u pitanju, možda bi gađan bio prozor sudnice, a ne prostorije za koju mnogi i ne znaju da je sudska – kaže, objašnjavajući kako je zgrada u vlasništvu Grada Belog Manastira, pa nije isključeno da je cigla bila namijenjena nekon drugom. Tu mogućnost odbacuje belomanastirski gradonačelnik, Ivan Doboš, koji tvrdi da je riječ o običnom vandalizmu, premda špekulacija može biti puno.

– Je li u pitanju bahatost, obični vandalizam, nezadovoljstvo sudskom odlukom, neuvrštavanje u biračke odbore, primjerice, ili nešto sasvim drugo, utvrdit će policija – kaže Doboš, dodajući kako do sada nije bio zabilježen ”napad” na zgradu Općinskog suda i Gradske uprave.

Zanimljivo je kako razbijanje prozora jednog sudskog ureda nije jedini incident koji se tamo dogodio. Tijekom radnog vremena na sudskom je hodniku došlo do fizičkog obračuna dvoje Belomanastiraca, pa će policija ispitati i sudionike, kako bi se utvrdilo postoji li poveznica između sudske parnice, tučnjave i vandalskog razbijanja prozora.

Tijekom radnog vremena na sudskom je hodniku došlo do fizičkog obračuna

Glas Slavonije

Website Apps