Analiza pokazala: Nekadašnje redovne cijene sada su akcijske!

JEDEMO SVE SKUPLJE I SVE LOŠIJE

Stanje cijena prije dvije godine bilo je puno povoljnije za hrvatske građane nego stanje cijena prije godinu dana. Iz tog se pak podatka može iščitati da doista ima sve manje mjesta optimizmu, pokazuje analiza portala supermarket.info.

Akcijske cijene (i to ne sve akcije) ostale su jedina oaza u kojoj građani plitkog džepa (čiji broj iz dana u dan sve više raste) eventualno mogu uštedjeti koju kunu koja će im pomoći da skrpaju kraj s krajem iz mjeseca u mjesec.

Analiza pokazuje da su nekadašnje redovne cijene sada akcijske ili garantirano niske ili diskontne cijene. Građani slabijeg financijskog stanja prisiljeni su kupovati sve jeftiniju hranu koja je često vrlo upitne kvalitete i slabijih nutritivnih vrijednosti.

Skuplji maslac, mrkva i naranča, jeftinije tikvice

Iako je maslac prošli mjesec bio “zvijezda” pojeftinjenja, ovaj mjesec je poskupio. Poskupljenja mrkve (u prosjeku 57,49 posto) i naranče (u prosjeku 28,64 posto) i nisu toliko alarmantna jer će njihovo mjesto na policama najvjerojatnije zamijeniti neki drugi artikli kojima je sada sezona.

Od najznačajnijih pojeftinjenja valja izdvojiti tikvice čija sezona očito dolazi, pa su u odnosu na ožujak jeftinije za oko 27 posto u prosjeku.

Koliko je točno poskupjela hrana možete pogledati OVDJE.

Danas.net.hr

Website Apps