POLITIKA (NI)JE ZA MENE!

16. travnja 2013.

PRONI Centar za socijalno podučavanje / Regionalni info-centar za mlade Osijek u suradnji s udrugom Projekt građanske demokratske inicijative (PGDI) provodi u Belom Manastiru treću u nizu Info-radionica pod nazivom „Politika (ni)je za mene“, u utorak 23. travnja 2013. godine, od 10 – 14 sati, u Društvenom centru, Jozefa Antala 13.

Radionica se provodi u sklopu istoimenog projekta u suradnji i financijsku podršku Savjeta mladih Osječko-baranjske županije.

Radionica je namijenjena mladima između 17 i 30 god. (završni razredi srednjih škola, studenti), predstavnicima Savjeta mladih, mladeži političkih stranaka i udruga mladih i za mlade koje djeluju na području grada Beli Manastir.

Prisutne mlade pozdravit će predstavnik Grada Beli Manastir i predstavnik Savjeta mladih Osječko-baranjske županije, a gost-suradnik na radionici bit će predstavnik Odsjeka za prevenciju Policijske uprave Osječko-baranjske.

Imaju li mladi informacije o postojećim mogućnostima? Što ih motivira na uključivanje u različite organizirane skupine, a što ih odbija? Jesu li spremni saslušati i uvažiti različita mišljenja? Kako argumentiraju svoja mišljenja i stavove? Sve su to pitanja na koja ćemo pokušati dobiti odgovore na Info-radionici, gdje će mladi biti kratko informirani i o postojećoj politici za mlade u RH, te s obzirom na skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju, i politici za mlade u EU.

Opći  cilj ovog projekta je doprinijeti informiranosti, motivaciji i uključenosti mladih OBŽ u život i rad svoje lokalne zajednice, koristeći interaktivan i njima prilagođen pristup.
Specifični ciljevi:
1. Potaknuti mlade OBŽ na sudjelovanje u procesima donošenja odluka koje se njih tiču, te uključivanje u postojeće oblike organiziranja mladih, u svrhu ostvarenja svojih potreba i prava, kroz informiranje o postojećim mogućnostima i načinima sudjelovanja u RH, te politikama za mlade u EU,
2. Ukazati na važnost međusektorske suradnje u rješavanju problema koji se tiču mladih,
3. Informirati mlade i širu javnost o postojećim oblicima organiziranja mladih i  mogućnostima uključivanja u iste, te postojećim zakonima i strategijama koje se tiču mladih.

Website Apps