NA BILJSKOJ CESTI POGINUO 23-GODIŠNJAK

Hitne pomoći je više od pola sata pokušavala reanimirati nesretnog vozača

Dvadesettrogodišnji Rumunj poginuo je jučer u teškoj prometnoj nesreći oko 15.30 sati na Biljskoj cesti. Do kobnog zabijanja u drvo došlo je nakon slijetanja Hyundai Accenta dubrovačkih registracija s ceste niz kosinu te prelaska preko biciklističke staze.

– Pretpostavlja se da je uzrok prometne nesreće neprilagođena brzina, zbog koje je vozač sletio s ceste i udario u drvo – rekao je Vlado Krznarić, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Na mjesto događaja odmah je izišla i ekipa Hitne pomoći iz Osijeka, koja je više od pola sata pokušavala reanimirati nesretnog vozača. Pokušavši ga spasiti najprije u vozilu, oživljavanje je nastavila i nakon što su ga vatrogasci izvukli iz smrskanoga Hyndaija. Na žalost, sat vremena nakon nesreće mogla se samo konstatirati smrt mladog vozača.

Na mjestu nesreće intervenirali su i vatrogasci. Zoran Pakšec, voditelj smjene Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, rekao je da su ozlijeđenog vozača s pomoću škara za rezanje lima brzo izvukli iz automobila. – Mi smo posao obavili brzo, ali želim uputiti pohvale djelatnicima Hitne pomoći, koji su nadljudskim naporima pokušavali spasiti život ovom čovjeku. U 16.12 sati prestali su s reanimacijom. Neslužbeno doznajemo da je nastradali trgovački putnik koji je, najvjerojatnije u rent-a-car vozilu, pošao u Bilje nakon sudjelovanja na osječkom sajmu lova i ribolova SALORI. Promet je na Biljskoj cesti bio zatvoren puna dva sata, a ponovno je otvoren oko 18 sati.

Glas Slavonije

Website Apps