U ponedjeljak, 15. travnja 2013. godine u vijećnici Gradske uprave u Belom Manastiru u 12,00 sati održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Belog Manastira.

Gradsko vijeće Grada Belog Manastira na 34. sjednici održanoj 28. ožujka 2013. godine donijelo je Rješenje o izboru članova Savjeta mladih Grada Belog Manastira u koji su izabrani:

1.Adriana Bogdan, iz reda školske populacije
2.Duško Findžanović, iz reda školske populacije
3.Sara Ilić, iz reda školske populacije
4.Danijela Benić, iz reda studentske populacije
5.Robert Kožić, iz reda studentske populacije
6.Evica Petković, iz reda studentske populacije
7.Jakob Kajtar, iz reda mladih koji se profesionalno ili volonterski bave stručnim radom od interesa mladih
8.Jasmina Markan, iz reda mladih koji se profesionalno ili volonterski bave stručnim radom od interesa mladih
9.Ena Sabolek, iz reda mladih koji se profesionalno ili volonterski bave stručnim radom od interesa mladih.

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Belog Manastira za predsjednika Savjeta mladih izabran je Robert Kožić, a za zamjenicu predsjednika Savjeta mladih izabrana je Jasmina Markan.

Mandat Savjeta mladih Grada Belog Manastira je dvije godine.

Godišnji program rada i aktivnosti ovoga savjeta mladih koji se godišnje financira sa 15.000 kuna iz gradskog proračuna mora se dostaviti već u rujnu za iduću kalendarsku godinu pa je radi toga veći dio tema bio posvećen upravo tom planiranju različitih aktivnosti. Organiziranje javnih tribina, predavanja i radionica o temama značajnim za mlade, te ostalih sportskih, zabavnih i rekreativnih sadržaja i manifestacija su im najznačajniji planovi kroz provođenje u lokalnim i regionalnim projektima.

Među najznačajnije aktivnosti Savjeta mladih Grada Belog Manastira posvećene su temama: poticanje mladih s područja Grada na nastavak obrazovanja, informiranje mladih o tržištu rada te mogućnostima i obvezama nakon završetka školovanja, provođenje humanitarnih i volonterskih akcija, kontinuirano informiranje mladih o radu Savjeta mladih Grada Belog Manastira i programima za mlade s područja Grada u suradnji s nevladinim organizacijama i institucijama, informiranje mladih o europskim integracijama, zagovaranje i sudjelovanje mladih u donošenju odluka koje se odnose na mlade sa područja Grada Belog Manastira, umrežavanje Savjeta mladih s područja OBŽ, poticanje kulture mladih, te informiranje mladih o spolnom životu mladih i ovisničkom ponašanju.

Cilj svih ovih aktivnosti je poticati samoorganiziranje mladih u programe iz područja kulture i sporta, te drugih oblika organiziranja korisnog iskorištavanja slobodnog vremena. Na kraju je dogovoreno da se iduća sjednica održi već početkom svibnja.

Website Apps