Završile „Životinjske priče“

U tri mjeseca udomljeno preko 70 pasa, a šetnje se nastavljaju i dalje.

Građanska inicijativa „Životinjske priče“ završila je 31. ožujka i može se pohvaliti sa zavidnim rezultatima. U inicijati je sudjelovalo ukupno 173 šetača potpomognuti organizacijskim timom od 12 članova. Ukupno su šetači podijelili 430 letaka tijekom sedam šetnji, organizatori polijepili 30 plakata, te snimili osam reportaža i napisali 10 tekstova kojima je zadatak bio povećati svijest građana o važnosti udomljavanja, čipiranja, kastriranja i nenapuštanja životinja.

Sve nabrojano rezultiralo je i sa oko 10 pasa udomljenih od strane šetača i njihovih poznanika, a Sklonište za životinje Beli Manastir i volonterska grupa Ekipa Vučkići udomili su preko 70 pasa samo u ovoj godini.

Naime, ovu hvale vrijednu inicijativu zajednički su proveli Udruga za razvoj civilnog društva „BaranjaMedija“, Sklonište za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir i Savjet mladih grada Belog Manastira koji su ujedno činili i organizacijski tim potreban za provedbu. Inicijativa se provodila od početka siječnja do kraja ožujka sredstvima Zaklade za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Osijeka.

Osim što su građani i organizatori zajedno pomogli socijalizirati pse, uveseliti ih, naučiti na povodac i uljepšati im tjedan, unutar inicijative postavljene su i dvije oglasne ploče u gradu Belom Manastiru s namjenom oglašavanja izgubljenih, napuštenih životinja i onih koje su za udomljavanje. Oglasne ploče nalaze se na adresi Trg slobode 16a (stari Matični ured) i Osječka 128 (Veterinarska stanica Beli Manastir) i građani se pozivaju da ih posjete.

Ne staju organizatori i građani samo na ovome, pa su tako i protekle subote šetali napuštene pse iz Skloništa u Belom Manastiru – njih 14. Ujedno je ovo i prilika pozvati ostale građane da im se pridruže svake subote od 10 do 12 sati u Osječkoj 128 jer sve što vam treba su dva sata dobre volje i povodac, a neće se psi ljutiti ako im ponesete i grickalica.

Website Apps