U nastavku suđenja Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalima u slučaju Fimi-Media u utorak, 2. travnja, svjedočio je pjevač Marko Perković Thompson. Trebao je svjedočiti i Mate Mišo Kovač, no pjevač se ni ovaj put nije pojavio na sudu, ispričavši se zbog nedolaska jer je bolestan.

Podsjetimo, prema tvrdnjama tužiteljstva Thompson je dobio pola milijuna eura kako ne bi pjevao ni za HDZ, ali ni za koju drugu stranku za vrijeme predizborne kampanje 2007. godine. Thompsona je u svom iskazu prokazao bivši šef Carine i HDZ-ov rizničar Mladen Barišić. Njegove je optužbe Thompson danas demantirao.

“Nitko mi nije nudio novac, nisam uzeo novac. Bio mi je šok kad sam čuo izjavu Mladena Barišića. Ne znam koji je bio njegov motiv, mi se nikad nismo ni vidjeli”, kazao je pjevač sudu, prenosi Večernji list.

Platio porez jer mu je prijetila ovrha

Ipak, Thompson je potvrdio da je jednom bio u Carini, kad je “donio CD-e i karte za koncert u Maksimiru” na poziv fra Slavena Milanovića.

Thompson je odgovarao i na pitanja o nadzoru Porezne uprave nad njegovim financijama, u kojem su poreznici utvrdili nerazmjer imovine i prijavljenih prihoda od 1,3 milijuna kuna. Pjevač je kazao da je sad platio Poreznoj taj iznos jer mu je prijetila ovrha, ali da odluku osporava na Upravnom sudu.

Iza Thompsona je na klupu za svjedoke sjeo bivši predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan, a očekuje se i svjedočenje bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Marka Širca.

M.P./večernji list
02.04.2013.
Website Apps