U subotu, 18. svibnja 2013. godine, s početkom u 18 sati u Domu kulture u Dardi (Sv. Ivana Krstitelja 100) održat će se završni susret i prikaz rada radionice primijenjenog kazališta ˝Forum-kazalište za socijalni i kulturni razvoj Roma˝.

Ovo je prikaz rada radionice primijenjenog kazališta održane tijekom travnja u Slavonskom Brodu u zajedničkoj organizaciji Hrvatskog centra za dramski odgoj i Mreže romskih udruga Hrvatske Slavonski Brod. Na radionici je sudjelovalo 25 mladih sudionika, aktivista i predstavnika udruga i društava članova Mreže.

Cilj radionice bio je upoznati sudionike s forum-kazalištem i srodnim dramsko-pedagoškim postupcima kao učinkovitim sredstvom kulturno-umjetničkog izražavanja, osvješćivanja i raspravljanja društvenih problema, razvijanja kulture javnog nastupanja, oblikovanja i izlaganja vlastitih stavova te vidljivijeg javnog djelovanja kako u vlastitoj romskoj zajednici tako i u širem društvenom okružju.

Pod vodstvom Ivane Marijančić, dramske pedagoginje i trenerice forum-kazališta, mladi sudionici radionice oblikovali su forum-predstavu koja ću prikazati na ovom završnom susretu.

 

Website Apps