Počinje borba za plasman na završni turnir kadetskog državnog prvenstva za košarkaše. Deset momčadi steklo je pravo nastupa u polufinalu koje se igra u dvije skupine. Domaćin B su Vrijednosnice OS Darda, koji su inače i prvaci Regije Istok. Mladi “brokeri” bili su bez premca u Slavoniji i Baranji, dobili su sve suparnike prvo u svojoj grupi, a potom u finalu, gdje su još igrali Osječki sokol, Sedam i Đuro Đaković.

No, pred Darđanima je sada daleko teži ispit. Za dva mjesta koje vode na Final Four igrat će protiv Cibone, prvaka regije Centar i najvećeg favorita ne samo za prvo mjesto u Dardi, nego i u borbi za naslov prvaka. Ostatak društva čine klubovi iz metropole, također iz regije Centar, trećeplasirani Zagreb i petoplasirani Rudeš, dok regiju Jug predstavlja drugoplasirani Zadar.

– Govoriti o izgledima još je prerano, ali naša je želja izboriti odlazak na završnicu. Protiv Cibone igramo u posljednjem kolu, pokušat ćemo do te utakmice ostvariti željeno iako smo svjesni da svi imamo iste želje, kaže trener Frano Radan, koji u polufinalne okršaje kreće s ovim igračkim kadrom, u kojem su mladići rođeni 1997. godine i mlađi. To su: Luka Jakić, Arian Jovanović, Marko Tutavac, Ivo Vincetić, Antonio Žulj, Luka Barišić, Marko Radetić, Filip Zagrajski, Ivan Granić, Slaven Stanojlović, Bernard Prnjat, Zvonimir Blažević i Domagoj Cerjak.

Turnir se u OŠ Darda igra od srijede do nedjelje. Prvog dana program počinje u 17.30 sati, a otvara ga domaćin protiv Zagreba, dok u 20 sati na parket izlaze Rudeš – Cibona. Od četvrtka do nedjelje termini utakmica su 10.30 i 12.30 sati. Vrijednosnice OS Darda u četvrtak igraju protiv Zadra (13), dan kasnije protiv Rudeša u isto vrijeme. U subotu su slobodni, a u nedjelju igraju prvu utakmicu protiv Cibone. Utakmice A skupine igraju se u Splitu, gdje osim domaćina još sudjeluju Kastav, Međimurje, Cedevita i Dubrava.

Glas Slavonije

Website Apps