3. KOLO CROATIA CUPA U KNEŽEVIM VINOGRADIMA

“Kakve sam konje imo” orilo se preksinoć u velikom šatoru smještenom u neposrednoj blizini RC-a Bazeni u Kneževim Vinogradima, gdje su se nakon napornih utrka opuštali zadovoljni sudionici 3. kola Croatia cupa u daljinskom jahanju, koje je uspješno organizirao KK Hercules iz Čeminca uz pomoć KK Osijek. Pobjednici su bili zadovoljni zbog pokala, darova i prestiža, a svi ostali zbog lijepo provedenog dana i uživanja u baranjskom krajoliku. Staze su, naime, vodile kroz najljepše dijelove Baranje, pa su mnogi od 30-ak natjecatelja na trenutke silazili s konja kako bi, osim trenutka predaha, pogledom ulovili nepregledne vinograde, proljetnim bojama obojene oranice i ostale prirodne ljepote.

– Do sada smo dobili samo odlične kritike. Svi natjecatelji, a bilo ih 32 iz cijele Hrvatske, zadovoljni su, što nam je najvažnije. Sretni smo i zbog pohvala koje smo dobili za staze u koje smo mnogo uložili budući da ih planiramo koristiti za turističke rute – rekla je nakon proglašenja pobjednika Viktorija Bulić, predsjednica čeminačkog konjičkog kluba, objašnjavajući kako je dio najavljenih natjecatelja u posljednji trenutak odustao zbog lošeg vremena. Naglasila je kako su jahači staze svladali brže od očekivanog.

– Najavili smo im zahtjevne staze i blato pa su se odlično pripremili – dodala je Bulić.

Najviše razloga za zadovoljstvo imao je član KK As iz Klinča Sela, Milan Palčić, koji je na osmogodišnjoj kobili Sali najbrže prošao 89 kilometara dugu stazu u najzahtjevnijoj, CEN1 kategoriji. Osim što mu se otvorila mogućnost sudjelovanja na natjecanjima u inozemstvu, na dar je dobio približno 2.000 eura vrijednu jednogodišnju arapsku kobilu, uzgojenu u Čađavici.

– Prvi se put natječem u Baranji. Bilo je super i vjerujem da ću se vratiti – kaže taj višestruki pobjednik sličnih utrka, potvrđujući riječi organizatora kako je staza, na kojoj je proveo otprilike osam sati, bila zahtjevna, ali u prekrasnom krajoliku. Nakon 3. kola Croatia cupa i još nekih natjecanja planira otići na neko međunarodno natjecanje, najvjerojatnije u Mađarsku ili Italiju. Nada se da će troškovi inozemnih “izleta” od 1. srpnja biti manji jer su upravo finanacije razlog malog broja odlazaka na konjičke priredbe izvan granica RH.

Važno je istaknuti da je subotnje natjecanje bilo prvo takvog tipa održano u Baranji.

Tri utrke

U okviru 3. kola Croatia cupa održane su tri utrke, na 38, 69 i 89 kilometara. Posljednja je uvrštena u CEN1 kategoriju. Jahači su bili podijeljeni u juniorsku i seniorsku kategoriju. Organizaciju su pomogli mjesni OPG-ovi, Općina Kneževi Vinogradi i TZ Baranje.

Glas Slavonije

Website Apps