Povodom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj Uniji, Delegacija EU-a u RH raspisala je natječaj Hrvatska – 28. EU članica. Natječaj je otvoren do 20. svibnja u tri kategorije.

Za prvu se mogu prijaviti učenici osnovnih škola od 5.-8. razreda. Za prijavu trebaju napraviti kartu Unije koja uključuje i Hrvatsku, 28. članicu. Na natječaj se prijavljuju cijeli razredi, a ne učenici individualno. Tri najbolja razreda osvojit će računalo za svoj razred i izlet u Lonjsko polje.

Druga kategorija namijenjena je učenicima srednjih škola, koji trebaju osmisliti strip o EU-u. Nagrade za ovu kategoriju uključuju put u Bruxelles te tablet računala.

Treća kategorija namijenjena je profesionalnim i amaterskim dizajnerima. Svi zainteresirani mogu poslati svoja kreativna vizualna rješenja koja obilježavaju ulazak Hrvatske u EU. Uz vizualno rješenje, potrebno je osmisliti i uključiti prigodni slogan ili poruku. U ovoj kategoriji, tri najbolja rada će osvojiti novčane nagrade u iznosima od 15.000 kn, 10.000 kn ili 5.000 kn.

Hrt.hr

 

Website Apps