Predsjednik hrvatske Vlade i SDP-a Zoran Milanović posjetio je danas Beli Manastir gdje se sastao s čelnicima gradske uprave te je razgovarao s građanima.

Nakon zatvorenog sastanka s gradonačelnikom Ivanom Dobošem, kandidatom koalicije SDP-HNS za novi mandat na predstojećim lokalnim izborima, premijer Milanović je obišao središnji gradski Trg Slobode, gdje se kratko družio s građanima na štandu SDP-a.

Gradonačelnik Doboš kazao je novinarima kako je s premijerom razgovarao o započetim gradskim projektima u Belom Manastiru te onima čija se realizacija očekuje u idućem mandatnom razdoblju, poput cjelovite obnove gradskog stadiona i dječjeg vrtića.

Premijeru su predstavili i najveći gradski problem, visoku stopu nezaposlenosti u gradu i Baranji, rekao je Doboš, dodavši kako mjere Ministarstva poduzetništva i obrta trebaju biti primijenjene upravo na baranjskom području, na kojemu je u odnosu na 2001. godinu tri tisuće stanovnika manje.

Gradonačelnik Belog Manastira kazao je i kako očekuje da će uskoro biti riješen problem nedovršene obnove Trga Slobode, jer je iz Ministarstva regionalnog razvoja dobio potvrdu da je rebalansom proračuna osigurano potrebnih šest milijuna za dovršetak obnove te da bi završni radovi trebali započeti odmah poslije lokalnih izbora.

Kandidati koalicije SDP-HNS na lokalnim izborima su Ivan Doboš (SDP) za gradonačelnika, a za dogradonačelnike Marko Bogatić (SDP) i Zoran Kranjčec (HNS).

Dnevnik.hr

Website Apps