Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić obišao radove na rekonstrukciji lokalne ceste kroz Šumarinu. Riječ je o proširenju ceste i izvođenju radova na novoj oborinskoj odvodnji, a završetak je planiran 2014. godine. “Ovo je još jedna investicija na području Baranje koju izvodi županijska Uprava za ceste, ukupne vrijednosti 4 milijuna kuna. Mještanima znači puno zbog brže povezanosti sa susjednim mjestima ali i u smislu sigurnosti prometa.” kaže Šišljagić.

Ravnatelj županijske Uprave za ceste Tihomir Glavaš kaže kako osim redovnog održavanja županijskih cesta, u Baranji neće biti većih radova. „Za ovu je godinu planirana izgradnja kružnog toka u Bilju uz sufinanciranje početka radova od strane Općine Bilje i rekonstrukcija ceste kroz Šumarinu.“ rekao je Glavaš i dodao kako je ova dionica dužine kilometar i 100 metara, a obuhvaća samo Šumarinu. „Dalje će se pripremati dokumetacija za rekonstrukciju ceste od Šumarine prema Luču s obzirom da je uža od 5 metara.“ ističe Glavaš. Prošle se godine na području Baranje izvodilo mnogo radova, te je stanje županijskih i lokalnih cesta zadovoljavajuće. Preasfaltirano je preko 10 kilometara ceste od Švajcarnice prema Baranjskom Petrovom Selu i od Kneževih Vinograda prema Kamencu.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić posjetio je i Baranjsko Petrovo Selo te obišao novoizgrađeno i opremljeno, 70 000 kuna vrijedno dječje igralište smješteno kraj osnovne škole. Jedno je to od 33 dječja igrališta na području Županije za čiju je izgradnju izdvojeno ukupno 2 milijuna i 300 tisuća kuna.

Radio Baranja

Website Apps