Tvrtka RWE Energija namjerava ponuditi električnu energiju hrvatskim kupcima, a oni mogu očekivati konkurentne cijene, pouzdanost isporuke i jednostavnost usluge, izvijestili su predstavnici RWE-a. 

RWE Energija nastala je preuzimanjem tvrtke Energija 2 Sustavi, koju je obavilo društvo RWE Hrvatska, podružnica njemačke RWE Grupe.

RWE Energija nudit će električnu energiju kućanstvima i gospodarskim subjektima, a upravo priprema izlazak na tržište široke potrošnje, izvijestio je direktor RWE Energije Zoran Miliša. Ipak, nije odgovorio na pitanje koliko niže cijene od HEP-ovih potrošači mogu očekivati, najavljujući da će o tome više reći za oko dva tjedna.

Miliša tvrdi da će RWE Energija, kao dio koncerna RWE koji ima vlastite elektrane, moći ponuditi konkurentne cijene koji će tvrtci osigurati rentabilnost, a potrošačima uštede.

U sljedeće tri godine tvrtka planira preuzeti 10 posto ukupnog hrvatskog tržišta električne energije, a vlastita je proizvodnja temelj tih planova.

U RWE Energiji ističu da će kućanstva i tvrtke koje se odluče kupovati od njih, prijelaz od starog na novog dobavljača moći obaviti jednostavno, bez zamjene kućne aparature kao što su električna brojila.

Njemački RWE je energetski koncern koji je u Hrvatskoj prisutan od 1996. godine kad je počeo s gradnjom i upravljanjem termoelektranom Plomin, a sudjelovao je i u gradnji i upravljanju pročistačem zagrebačkih otpadnih voda.

Glavni izvršni direktor RWE Hrvatska Karl Kraus, izjavio je da kroz tvrtku RWE Energija potvrđuje namjeru dugoročne suradnje s Hrvatskom, a njenim građanima želi omogućiti iste pogodnosti u opskrbi električnom energijom kakve već nudi za 16 milijuna kupaca u drugim europskim zemljama.

Hrt.hr

Website Apps