Hrvatski Telekom od srijede omogućava otkup rabljenih mobilnih uređaja u svim T-Centrima diljem zemlje. Obećavaju pritom ekološko zbrinjavanje uređaja i popust korisnicima u visini otkupne vrijednosti na bilo koji uređaj i svu dodatnu opremu iz njihove ponude.

“Uređaje na otkup mogu donijeti svi punoljetni građani, bez obzira gdje su ga kupili ili kojeg mobilnog operatora koriste. Cijene otkupa ovise ponajprije o trendovima na tržištu, starosti te ispravnosti mobitela, a najveća otkupna cijena koju HT nudi je 1.800 kuna”, navode u obavijesti.

Iako je reciklaža mobitela rastući biznis, u HT-u navode da postoji i mogućnost da “uređaj nema tržišnu vrijednost”. U tom slučaju će ga HT ipak preuzeti i ekološki ga zbrinuti. Podsjećaju da je Hrvatski Telekom 2005. godine započeo sa zbrinjavanjem rabljenih mobilnih uređaja bez tržišne vrijednosti, a početkom lipnja 2013. uveo je i otkup mobilnih uređaja koja je sada dostupna u svim T-Centrima. Ovim inicijativama do sada je prikupljeno i uspješno ekološki zbrinuto više od 120.000 starih mobitela, zaljučuju. Mobitela se, podsjetimo, možete riješiti i u Hrvatskoj pošti.

Danas.net.hr

Website Apps