DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA

Dani otvorenih vrata udruga 2013. održavaju se od 12. do 15. lipnja što je odlična prilika za upoznavanje s radom više od 430 udruga diljem Hrvatske. Cilj je događanja povećati vidljivost programa i usluga udruga u raznim područjima djelovanja.

U Hrvatskoj imamo preko 49 tisuća udruga. Financijska izvješća pokazuju da godišnje ostvaruju više od 4,5 milijardi kuna prihoda (članarine, javne i privatne donacije, pružanje usluga, itd.) te iz godine u godinu postaju sve poželjnija karijerna opcija za mlade i stručne ljude. Na natječajima iz fondova EU udruge su dosad iskoristile sva raspoloživa sredstva i uspješno provele preko 550 projekata, ukupne vrijednosti skoro 70 milijuna eura.

Udruge građanima pružaju usluge koje državne institucije najčešće ne razvijaju, kao što su besplatna pravna pomoć, osobni asistenti za osobe s invaliditetom, asistenti u nastavi za djecu s poteškoćama, skloništa za žrtve obiteljskog nasilja, zaštita prava potrošača, gorska služba spašavanja, te brojne druge aktivnosti kojima doprinose razvoju društva.

Sve informacije o Danima otvorenih vrata udruga dostupne su na internetskoj stranici www.daniudruga.hr

 

Danas.net.hr

 

Website Apps