Uspješno je završena humanitarna vožnja ‘Za zdrav život malih’ u kojoj su biciklisti za 28 sati i 44 minute odvozili rutu od 500 kilometara za Odjel pedijatrije KBC-a Osijek. Finale su to višemjesečne akcije u organizaciji MK Kune Osijek i partnera građanske inicijative ‘Veliki za MALE’, PU Osječko-baranjske, Obiteljskog centra i slavonskih biciklista, a u kojoj se prikupljala oprema za novorođenčad i djecu na pedijatriji. Biciklisti u pratnji članova MK Kune krenuli su 1. lipnja u 9,30 sati s Trga Ante Starčevića u Osijeku, na svojoj su ruti prošli kroz većinu slavonskih gradova (Našica, Slatina, Virovitica, Daruvar, Kutina, Nova Gradiška, Požega, Slavonski Brod, Đakovo, Vinkovci, Vukovar).

Umorni ali ponosni vratili su se 2. lipnja nešto prije 13 sati na mjesto polaska gdje su ih dočekali kako prijatelji i članovi građanske inicijative ‘Veliki za MALE’, tako i oni najmlađi. Dva dana je na trgu bio postavljen štand ‘Veliki za MALE’ na kojem su građani ostavljali svoje donacije u obliku opreme za novorođenčad i djecu, igračaka, edukativnog materijala i sl. Također, biciklisti su na svom putu u Garešnici i Novoj Gradiški donacije prikupili od gospodina Bore Kretića (tvrtka Kretex d.o.o.) i gospodina Zdenka Lucića. Nakon 460 prijeđenih kilometara, biciklisti humanitarci u pratnji MK Kune zaustavili su se i u Vukovaru kako bi zapalili svijeće kod spomen obilježja na Ovčari i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

“Od srca hvala ovim velikim ljudima, biciklistima i humanitarcima. Hvala članovima Veliki za Male, partnerima i sponzorima, medijima, policiji koja je na putu čuvala naše bicikliste, te svim ljudima velikog srca koji su posjetili štand i donijeli donacije.” kažu iz MK Kune, glavnog organizatora ove akcije i također zahvaljuju svima koje su zaboravili spomenuti, a učinili su sve što je bilo u njihovoj moći da uspije humanitarna akcija ‘Za zdrav život malih’!

“Naši dečki su ne samo svojim srcem, snagom i trudom, nego i uplatom kotizacije u ukupnom iznosu od 1.220 kuna za vožnju, oplemenili vrijednost sredstava za opremanje i adaptaciju Odjela za pedijatriju KBC-a Osijek.” kaže Lidija Spojanac, članica koordinacije Veliki za MALE.

Primopredaja prikupljenih donacija uslijedit će za desetak dana, te će se odrediti točan datum kada će građani volonteri obojiti zidove pedijatrije i oslikati ih likovima iz crtića.

Biciklisti koji su vozili humanitarnu vožnju ‘Za zdrav život Malih’:

Ivan Zgrebec, Ivica Lenard, Aleksandar Zec, Zvonimir Lendić,
Miroslav Tarnaj, Dario Klimczak, Darko Marschhauser, Igor Toman,
Marinko Herceg, Mladen Sinkić, Ivica Čengić, Ivan Jarić, Robert Kasumović.

Website Apps