U nedjelju, 7. srpnja 2013.godine, na Banovom brdu, u organizaciji BK “Osijek 2010.”, održat će se 8. kolo Slavonske brdsko biciklističke lige Scott 2013.

Dođite bodriti bijelo-plave od 11 sati nadalje, kod odašiljača. Zabava i adrenalin na “smrtonosnim” spustevima u šumici zagaranatirani, a obilje sadržaja, uključujući lijepu prirodu i divlje životinje, cijenit će i vaši najmlađi pripadnici obitelji.

Mjesto okupljanja: Parkiralište kod odašiljača (antene) na Banovom brdu sjeverno od Kneževih Vinograda; 45.47.43N 018.41.26E

Vrijeme okupljanja: Prijava natjecatelja i podjela startnih brojeva od 9 sati. Zaključenje startne liste 30 minuta prije prvog starta.

Start i cilj: Makadamski putić 50m sjeverno od mjesta okupljanja (parkirališta kod odašiljača).

Staza: Cross-country criterium staza je kružna, duljine 3100 m, visinske razlike 140m, označena strelicama i trakama na mjestima nagle promjene smjera. Podloga 1500m šumski singletrack, 1100m šumski put, 500m makadam (ugaženi tucanik).

Vrijeme starta / broj krugova:
MasterB / 11 sati / 4 kruga
Hobby / 11 sati / 2 kruga
Žene / 11 sati / 3 kruga
Kadeti / 11 sati / 3 kruga
Elite / 13 sati / 6 krugova
Juniori / 13 sati / 5 krugova
MasterA / 13 sati / 4 kruga

Nagrade: Medalje za tri prvoplasirana natjecatelja po kategorijama i nagrade sponzora za tri prvoplasirana natjecatelja po kategorijama.

Startnine: 40kn za predprijave, 50kn na dan utrke. Za sve natjecatelje osiguran je ručak.

Pretprijave: Zaključno petak 05. srpanj 2013. u 24h, na e-mail: mtbligaosijek@gmail.com. U pretprijavi navesti ime i prezime, datum rođenja, kategorija, klub ili individualac.

Pravila:
Utrka se održava prema Pravilniku ”Slavonske MTB lige”. Utrka se održava neovisno o vremenskim uvjetima, a iznimno slučaju ekstremnih uvjeta na stazi (jaka kiša) organizator će prilagoditi broj krugova za sve kategorije.

Natjecatelji su obvezni koristiti zaštitnu kacigu. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost, a organizator otklanja sa sebe odgovornost za djela učinjena tijekom sportske priredbe (šteta koju natjecatelj napravi sebi, biciklima i trećim osobama).

Prilaz stazi:
Iz smjera Osijeka ući u Kneževe Vinograde. U centru skrenuti lijevo prema selu Kamenac. U Kamencu odvojak desno, pratiti tablu Banovo brdo, Odašiljač. Iz Osijeka je moguć put i preko Kamenca.

Iz smjera Belog Manastira, moguć put preko Kneževih Vinograda, kao i iz Osijeka. Kraći put je preko sela Karanac – skrenuti lijevo u Karanac pa na kraju glavne ulice desno za Kamenac. U Kamencu skrenuti lijevo, tabla Banovo brdo, Odašiljač.

Za sve natjecatelje i pratnju osiguran je parkirališni prostor na parkingu pored odašiljača na vrhu Banovog brda.

Website Apps